Un restaurant diferent

Vegan Junk Food Bar, així és el menjar porqueria vegà

  • En aquest nou ‘fast food’ del Born no menjaràs res que provingui d’animals, però disfrutaràs com un animal

Vegan Junk Food Bar, així és el menjar porqueria vegà
Es llegeix en minuts

Els que diuen que el menjar vegà és avorrit farien bé a acostar-se al Born i entrarr a Vegan Junk Food Bar (Manresa, 4), creuar el passadís entre pop i psicodèlic i asseure’s en alguna de les taules. I si els grafitis i els neons de les parets i la música marxosa que sona a un volum altet no us acaben de convèncer que us divertireu, demaneu la carta. I llavors veureu que aquest local és diferent: ¿Menjar porqueria vegà? La resposta és sí, i amb exclamacions: ¡Menjar porqueria vegà! Un concepte que a molts els semblarà contradictori.

En aquest restaurant obert a finals de novembre, les ‘burgers’ i les salses i les ‘costelles de porc’ estan fetes amb extractes de tubercles o de llegums, però això no significa que no puguis porquejar com en qualsevol ‘fast food’ convencional. Perquè no tindràs res que provingui d’animals, però disfrutaràs com un animal llepant-te els dits que t’has empastifat mossegant l’hamburguesa amb pans de colors, per exemple.

Tot és un ‘trompe-l’oeil’

Tot, o gairebé tot a Vegan Junk Food Bar és un trompe-l’oeil que torna bojos els ‘instagramers’ i que genera cues a la porta pocs minuts abans de la seva obertura. Gent que saliva amb la Notorious Sumo, una ‘burger’ que recorda la carn de pollastre i vedella i que en realitat porta pèsol i remolatxa, i que omple l’estómac per a tres dies. Que piquen amb plaer culpable les patates fregides amb ‘toppings’ com xilis de Jalapa i salses variades. Que flipen, i amb raó, amb les costelles elaborades amb 52 ingredients (com els els pèsols).

Et pot interesar

Al restaurant també serveixen pizzes, natxos, ¡’sashimi’!, calamars a la romana (aconseguidíssim l’aspecte i la textura d’aquesta elaboració a base de tapioca).

Tot ho fan ells, tret de la rebosteria, que està en mans de la pastisseria vegana La Besnéta, a Gràcia. I per beure, hi ha sucs ‘cold-pressed’, però també cervesa i còctels. El preu mitjà ronda els 20-25 euros amb begudes.