mos temptador

3 'delivery' per donar-te un caprici

Et proposem demanar pastes internacionals, ostres i formatges a domicili per alegrar-te el dia

pastas-funky-bakers-2

pastas-funky-bakers-2

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Amb aquest panorama, hem d’animar-nos com sigui. I fer-ho a través del paladar és una bona idea. Així que et proposem tres establiments amb ‘delivery’ per donar-te un caprici. ¡A disfrutar!

1. Funky Bakers

Un ‘deli’ internacional que també reparteix flors

Els ‘rolls’ de salsitxa de Funky Bakers.

Funky Bakers és un ‘deli’ i fleca internacional que reparteix pastissos, pastes, sandvitxos i productes de primera necessitat com llet, mantega, iogurt, ous, fruites i verdures de proximitat, provinent de petits productors. No només això, sinó que per alegrar-te el dia pots demanar que t’entreguin flors a domicili. Fan pastís de formatge estil Sant Sebastià, pastes d’origen turc com l’empanada anomenada ‘borek’ i el pastís dolç elaborat amb llevat denominat ‘babka’ (disponible en la seva versió de xocolata o canyella), ‘lemon pie’, ‘rolls’ de salsitxa, entrepans d’amanida amb pa de vidre d’inspiració australiana, les ‘xoco-xip xoco cookies’... Cada divendres, enfornen ‘challah’, el pa trenat jueu que es menja durant el sàbat i altres festivitats; dissabte, ‘buns’ d’hamburguesa i diumenge, ‘ramazan pidesi’, una ‘focaccia’ típica turca. La resta de pa que es troba en els seus entrepans i altres receptes ve de proveïdors de proximitat: pa de pagès fet amb massa mare i fermentat amb farina ecològica de Yellow Bakery, pa de sègol i sense gluten de Tomatiuh de Cloud Street i barra integral i ecològica del forn Elias.

Preu mitjà: 5 €.

Funky Bakers. Passeig del Born, 10. Barcelona. Telèfon: 93 154 67 13.


2. Gouthier

Festival d’ostres... i alguna cosa més

¡Ostres! Les de Gouthier.

Gouthier és, probablement, el restaurant que té més ostres a la seva carta. Si vols regalar-te un festival amb sabor a mar, aquest és el teu lloc. De dimarts a dissabtes, pots demanar totes les que vulguis, però també hi ha platillos amb sabor a mar, com una amanida d’algues, ‘foie’ de rap amb wakame, gambes fresques marinades amb gingebre i alvocat, ‘cañaíllas’ amb maionesa acevichada... Les ostres et poden arribar a casa obertes, tancades o marcades perquè les acabis d’obrir-les fàcilment a casa. Si vas al local, pots prendre dues ostres i una copa de cava per 6 €.

Preu mitjà: les ostres costen entre 1,5 i 3 €  i el preu mitjà de mitja dotzena és de 15 (la comanda mínima és de 20 €).

Gouthier. Carrer de Mañé i Flaquer 8. Barcelona. Telèfon: 93 205 99 69.


3. Fromagerie Can Luc

Aquests formatges són la nata

Una temptadora taula de formatges de la Fromagerie Can Luc / Facebook

Un bon àpat a casa pot acabar amb formatgets. Els de la Fromagerie Can Luc i els del Trivial. Amb els primers val la pena deixar-se aconsellar pel seu responsable, Luc Talbordet, enciclopèdia errant sobre aquest producte. En té tants i de tan bons... Són més de 150 referències de tot el món. I si després en vols guanyar alguns en el joc de taula, convida’l a casa, no fos cas que la pregunta més difícil sigui sobre formatges. Guanyaràs segur. Podràs celebrar-ho amb el formatge que selecciona i recomana cada setmana o amb les taules que munta al teu gust (ell t’assessora perquè l’encertis), o amb mantegues, cremes, pastís de formatge i iogurts, o amb acompanyaments com patés, ‘foie’, ‘rillettes’, conserves, surts, pebres i condiments. També ho té tot per fer una ‘fondue’ (els formatges costen uns 7 € per persona) o una ‘raclette’ (5 € per persona els formatges) a casa, una cosa que ve de gust ara que comença a arribar el fred.

Notícies relacionades

Preu mitjà: els formatges costen a partir de 19 € el quilo.

Fromagerie Can Luc. Berga, 4. Barcelona. Telèfon: 93 007 47 83.