Per disfrutar gra a gra
Una recepta d’arròs caldós de llamàntol de luxe
![Una recepta d’arròs caldós de llamàntol de luxe Una recepta d’arròs caldós de llamàntol de luxe](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/3e4c516c-3eec-4efb-af32-3ff259721948_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
L’Hotel El Palace Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 668) ha estrenat el restaurant efímer L’Arròs. Ubicat al jardí secret de la Pèrgola Sagrada Família, al terrat, serveix un menú amb dos entrants (amanida de tomàquet, alfàbrega i préssec a la brasa, i croquetes de pernil ibèric de gla), un arròs per elegir i unes postres per escollir. Inclou una ampolla de cava o vi per a dues persones, aigua i cafè, i costa 68 €.
Posats a elegir, nosaltres hem escollit l’arròs caldós de llamàntol per disfrutar-lo allà i hem demanat la recepta per intentar preparar-lo a casa. Aquí la tens.
Per a l’oli de gamba
Ingredients
Cap de gamba vermella llistada
Ceba de Figueres
Oli de gira-sol
Pebre vermell
Elaboració
Escalfem i torrem la ceba i la gamba, i hi afegim el pebre vermell i l’oli de gira-sol.
Ho colem i ho deixem refredar.
Per a la picada de l’arròs caldós
Ingredients
Pa sec
Avellana torrada
Alls
Julivert, Ricard
Per a la salmorreta
Ingredients
Tomàquet madur
Alls
Farigola
Pebre vermell fumat
Pasta de pebrot xoricer
Elaboració
Cuinem els ingredients al forn, els triturem i ho tamisem.
Per al sofregit
Ingredients
Ceba de Figueres
Tomàquet madur
Mantega
Oli d’oliva
80 g de salsa d’ostra japonesa
Elaboració
Escalfem la ceba picada amb l’oli i la mantega, hi afegim el tomàquet en cubs i ho removem fins que es caramel·litzi.
Per al caldo de marisc
Ingredients
Peix de roca
Ceba blanca
Tomàquet madur
Gamba llistada
Pastanagues
Vi blanc
1 ½ de pebre vermell fumat
Llimona
Aigua
Elaboració
Fem un sofregit amb la verdura.
Hi afegim el peix torrat al forn i la resta d’ingredients.
Hi afegim aigua i ho deixem bullir dues hores a foc lent.
Ho colem.
Per a l’arròs
Notícies relacionadesIngredients per a dues persones
200 g d’arròs bomba
300 g d’oli de gamba
120 g de sofregit d’arròs caldós
1 l de caldo de marisc
Picada
1 llamàntol
Elaboració
Marquem el llamàntol a la cassola on farem l’arròs.
El retirem i hi incorporem l’oli de gamba, l’arròs i el sofregit.
Ho daurem i hi tirem la meitat del caldo, ho reduïm i hi incorporem la resta.
Els tres últims minuts hi afegim la picada i el llamàntol perquè s’acabi de cuinar.
No hi hem d’afegir massa picada, ja que si ens passem l’arròs serà massa fort.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Eleccions decisives Els comicis a Veneçuela desencadenen l’expectació mundial
- En clau europea Cordó parcial als ultres
- Pròxim Orient Hamàs demana venjar un dels seus líders mort en una presó israeliana
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques
- Les polítiques de la Unió Europea Espanya insta les tecnològiques a actuar contra els patrons addictius