Per disfrutar gra a gra
Una recepta d’arròs caldós de llamàntol de luxe

L’Hotel El Palace Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 668) ha estrenat el restaurant efímer L’Arròs. Ubicat al jardí secret de la Pèrgola Sagrada Família, al terrat, serveix un menú amb dos entrants (amanida de tomàquet, alfàbrega i préssec a la brasa, i croquetes de pernil ibèric de gla), un arròs per elegir i unes postres per escollir. Inclou una ampolla de cava o vi per a dues persones, aigua i cafè, i costa 68 €.
Posats a elegir, nosaltres hem escollit l’arròs caldós de llamàntol per disfrutar-lo allà i hem demanat la recepta per intentar preparar-lo a casa. Aquí la tens.
Per a l’oli de gamba
Ingredients
Cap de gamba vermella llistada
Ceba de Figueres
Oli de gira-sol
Pebre vermell
Elaboració
Escalfem i torrem la ceba i la gamba, i hi afegim el pebre vermell i l’oli de gira-sol.
Ho colem i ho deixem refredar.
Per a la picada de l’arròs caldós
Ingredients
Pa sec
Avellana torrada
Alls
Julivert, Ricard
Per a la salmorreta
Ingredients
Tomàquet madur
Alls
Farigola
Pebre vermell fumat
Pasta de pebrot xoricer
Elaboració
Cuinem els ingredients al forn, els triturem i ho tamisem.
Per al sofregit
Ingredients
Ceba de Figueres
Tomàquet madur
Mantega
Oli d’oliva
80 g de salsa d’ostra japonesa
Elaboració
Escalfem la ceba picada amb l’oli i la mantega, hi afegim el tomàquet en cubs i ho removem fins que es caramel·litzi.
Per al caldo de marisc
Ingredients
Peix de roca
Ceba blanca
Tomàquet madur
Gamba llistada
Pastanagues
Vi blanc
1 ½ de pebre vermell fumat
Llimona
Aigua
Elaboració
Fem un sofregit amb la verdura.
Hi afegim el peix torrat al forn i la resta d’ingredients.
Hi afegim aigua i ho deixem bullir dues hores a foc lent.
Ho colem.
Per a l’arròs
Notícies relacionadesIngredients per a dues persones
200 g d’arròs bomba
300 g d’oli de gamba
120 g de sofregit d’arròs caldós
1 l de caldo de marisc
Picada
1 llamàntol
Elaboració
Marquem el llamàntol a la cassola on farem l’arròs.
El retirem i hi incorporem l’oli de gamba, l’arròs i el sofregit.
Ho daurem i hi tirem la meitat del caldo, ho reduïm i hi incorporem la resta.
Els tres últims minuts hi afegim la picada i el llamàntol perquè s’acabi de cuinar.
No hi hem d’afegir massa picada, ja que si ens passem l’arròs serà massa fort.
- RECOMANACIONS Cinc sèries curtes (però molt grans) per veure en el pont de desembre
- Seguretat Social Calcula com et queda la pensió el 2024: això és el que cobraràs | CALCULADORA
- Nova estació Comença l’hivern meteorològic: l’Aemet explica per què no serà normal
- Denuncien biaix racista Nou detinguts en una baralla a la plaça de la Gardunya del Raval de Barcelona
- Pensionistes Això és el que cobraràs de jubilació amb una nòmina de 1.500 euros al mes