Per disfrutar gra a gra
Una recepta d’arròs caldós de llamàntol de luxe

L’Hotel El Palace Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 668) ha estrenat el restaurant efímer L’Arròs. Ubicat al jardí secret de la Pèrgola Sagrada Família, al terrat, serveix un menú amb dos entrants (amanida de tomàquet, alfàbrega i préssec a la brasa, i croquetes de pernil ibèric de gla), un arròs per elegir i unes postres per escollir. Inclou una ampolla de cava o vi per a dues persones, aigua i cafè, i costa 68 €.
Posats a elegir, nosaltres hem escollit l’arròs caldós de llamàntol per disfrutar-lo allà i hem demanat la recepta per intentar preparar-lo a casa. Aquí la tens.
Per a l’oli de gamba
Ingredients
Cap de gamba vermella llistada
Ceba de Figueres
Oli de gira-sol
Pebre vermell
Elaboració
Escalfem i torrem la ceba i la gamba, i hi afegim el pebre vermell i l’oli de gira-sol.
Ho colem i ho deixem refredar.
Per a la picada de l’arròs caldós
Ingredients
Pa sec
Avellana torrada
Alls
Julivert, Ricard
Per a la salmorreta
Ingredients
Tomàquet madur
Alls
Farigola
Pebre vermell fumat
Pasta de pebrot xoricer
Elaboració
Cuinem els ingredients al forn, els triturem i ho tamisem.
Per al sofregit
Ingredients
Ceba de Figueres
Tomàquet madur
Mantega
Oli d’oliva
80 g de salsa d’ostra japonesa
Elaboració
Escalfem la ceba picada amb l’oli i la mantega, hi afegim el tomàquet en cubs i ho removem fins que es caramel·litzi.
Per al caldo de marisc
Ingredients
Peix de roca
Ceba blanca
Tomàquet madur
Gamba llistada
Pastanagues
Vi blanc
1 ½ de pebre vermell fumat
Llimona
Aigua
Elaboració
Fem un sofregit amb la verdura.
Hi afegim el peix torrat al forn i la resta d’ingredients.
Hi afegim aigua i ho deixem bullir dues hores a foc lent.
Ho colem.
Per a l’arròs
Notícies relacionadesIngredients per a dues persones
200 g d’arròs bomba
300 g d’oli de gamba
120 g de sofregit d’arròs caldós
1 l de caldo de marisc
Picada
1 llamàntol
Elaboració
Marquem el llamàntol a la cassola on farem l’arròs.
El retirem i hi incorporem l’oli de gamba, l’arròs i el sofregit.
Ho daurem i hi tirem la meitat del caldo, ho reduïm i hi incorporem la resta.
Els tres últims minuts hi afegim la picada i el llamàntol perquè s’acabi de cuinar.
No hi hem d’afegir massa picada, ja que si ens passem l’arròs serà massa fort.
- Transport públic Així queden els preus dels títols de transport públic a Barcelona fins que acabi el 2025
- Lliga F Escac i mat de les futbolistes al Llevant Badalona: «És el circ més gran que he viscut com a professional»
- Tempesta judicial i política Cerdán no entrega l’acta de diputat i augmenta el nerviosisme del PSOE
- Tempesta judicial i política L’UCO apuntala el relat d’Aldama de les comissions per obres públiques
- La xacra de la corrupció El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- L’agricultura del futur El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs a causa de l’augment de la salinitat del terreny davant el mar
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i li va dir: «a manar, al teu país»
- Consell Nacional Junts es compromet a «aprofitar» la «debilitat» de Sánchez després de la caiguda de Cerdán i obre la porta a retirar el seu suport al PSOE
- Pla de xoc a Catalunya El Govern destinarà 20 milions d’euros a reformar 70 residències d’avis i a crear 504 places noves
- Nou front bèl·lic Israel respon a la represàlia de l'Iran i l'intercanvi de míssils i bombardejos s'empitjora