Saborosos i nutritius

Com coure llagostins: temps i trucs perquè us quedin perfectes

  • Són una gran font de proteïnes, àcids grassos omega 3, ferro, calci i fòsfor, i a més tenen un baix percentatge de greixos

Com coure llagostins: temps i trucs perquè us quedin perfectes
1
Es llegeix en minuts

Pocs sopars hi ha més ideals que uns bons llagostins cuits. A més de ser saborosos, també aporten un alt percentatge de nutrients (i molt pocs greixos). Per això, a més de ser els grans protagonistes dels sopars de Nadal i de les ocasions especials, també poden convertir-se en un sopar complet per donar-se un caprici de tant en tant.

En la seva versió lleugera, es poden consumir sols, acompanyats d’una maionesa casolana i, per exemple, en una bona amanida. Les possibilitats són infinites i faran que sigui impossible avorrir-se de menjar-los.

Una recepta que mai falla

Des del punt de vista nutricional, els llagostins són una gran font de proteïnes i són rics en àcids grassos omega 3, que ajuden a prevenir les malalties cardiovasculars i redueixen el colesterol. També contenen una bona quantitat de ferro, calci i fòsfor, i són baixos en greixos. Per contra, cal moderar-ne el consum perquè són rics en àcid úric, que pot incrementar el risc de patir gota.

Per disfrutar-los al màxim, és vital coure’ls adequadament. Per a això, aquesta recepta mai falla.

Notícies relacionades

Ingredients

  • 12 llagostins

  • 3,5 litres d’aigua

  • 190 grams de sal

  • Gel

Preparació

  1. Poseu a bullir 2 litres d’aigua amb 70 grams de sal.

  2. Prepareu en un bol 1,5 litres d’aigua, 120 grams de sal i glaçons. Removeu perquè la sal es dissolgui el màxim possible.

  3. Quan l’aigua bulli, incorporeu els llagostins i coeu-los durant dos minuts i mig.

  4. Retireu i introduïu al bol amb aigua gelada per frenar la cocció durant cinc minuts.

  5. Deixeu escórrer en sobre un paper de cuina perquè perdin tota l’aigua.

  6. Serviu i consumiu.