Cuina fàcil

Com fer creps de forma ràpida i senzilla

  • Us ensenyem com fer aquesta deliciosa recepta, perfecta per a qualsevol esmorzar i berenar

Com fer creps de forma ràpida i senzilla
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Si aneu a Google i poseu «com fer», un dels primers suggeriments que us fa el cercador més famós d’internet és «creps». I és que les creps o coquetes són un dels esmorzars que més venen de gust. D’origen francès, és un plat que es pot fer dolç o salat, i la seva elaboració és relativament fàcil.

Perquè sorprengueu a casa amb un esmorzar, unes postres o un berenar diferent, us ensenyem com fer creps d’una manera ràpida i senzilla. A més, perquè pugueu innovar us proposem tres opcions de farcit que faran les delícies tant dels grans com de la canalla de casa.

Com fer creps o coquetes

Ingredients per a 2 persones (8 unitats):

  • 250 grams de farina

  • 4 ous

  • Mig litre de llet, millor sencera

  • 50 grams de mantega

  • 10 grams de sucre

  • Un pessic de sal

Elaboració:

  1. Poseu la farina en una plata (els 250 grams) i afegiu a poc a poc la llet, els ous, el sucre i la sal.

  2. Bateu-ho tot amb unes barnilles fins que quedi una massa fina, no espessa.

  3. Deixeu reposar la barreja uns cinc minuts.

  4. A continuació, agafeu una paella de mida opcional, en funció de quin diàmetre voleu que tingui la crep, i l’unteu amb mantega.

  5. La poseu a foc mitjà perquè s’escalfi. Amb un cullarot vesseu el líquid a la paella, repartint bé la massa perquè ocupi tota la base. En funció del gruix que vulgueu, posareu més o menys líquid.

  6. A foc suau deixeu que agafi color durant un minut i amb l’ajuda d’una escumadora o espàtula la tombeu per daurar l’altra cara. Amb cada crep heu de greixar bé la paella, per evitar que s’enganxi.

Propostes de farcits per a les vostres creps

De maduixes i formatge cottage

Notícies relacionades

De poma amb canyella

De pollastre i xampinyons