Cuina fàcil
Com fer creps de forma ràpida i senzilla
Us ensenyem com fer aquesta deliciosa recepta, perfecta per a qualsevol esmorzar i berenar

Si aneu a Google i poseu «com fer», un dels primers suggeriments que us fa el cercador més famós d’internet és «creps». I és que les creps o coquetes són un dels esmorzars que més venen de gust. D’origen francès, és un plat que es pot fer dolç o salat, i la seva elaboració és relativament fàcil.
Perquè sorprengueu a casa amb un esmorzar, unes postres o un berenar diferent, us ensenyem com fer creps d’una manera ràpida i senzilla. A més, perquè pugueu innovar us proposem tres opcions de farcit que faran les delícies tant dels grans com de la canalla de casa.
Com fer creps o coquetes
Ingredients per a 2 persones (8 unitats):
250 grams de farina
4 ous
Mig litre de llet, millor sencera
50 grams de mantega
10 grams de sucre
Un pessic de sal
Elaboració:
Poseu la farina en una plata (els 250 grams) i afegiu a poc a poc la llet, els ous, el sucre i la sal.
Bateu-ho tot amb unes barnilles fins que quedi una massa fina, no espessa.
Deixeu reposar la barreja uns cinc minuts.
A continuació, agafeu una paella de mida opcional, en funció de quin diàmetre voleu que tingui la crep, i l’unteu amb mantega.
La poseu a foc mitjà perquè s’escalfi. Amb un cullarot vesseu el líquid a la paella, repartint bé la massa perquè ocupi tota la base. En funció del gruix que vulgueu, posareu més o menys líquid.
A foc suau deixeu que agafi color durant un minut i amb l’ajuda d’una escumadora o espàtula la tombeu per daurar l’altra cara. Amb cada crep heu de greixar bé la paella, per evitar que s’enganxi.
Propostes de farcits per a les vostres creps
De maduixes i formatge cottage

De poma amb canyella

De pollastre i xampinyons

Temes:
- Gestió hídrica Els pantans de Catalunya arriben al 44,71% de la seva capacitat gràcies a les últimes pluges
- Final d’una ocupació L’okupa de Badalona cedeix davant la pressió d’Albiol i els veïns després de renunciar a continuar demanant 3.000 euros
- 42,195 quilòmetres Salvador Illa completa amb èxit la Marató de Barcelona: aquest ha sigut el seu temps
- "És catastròfic; estem enfadats i esgotats"
- Sector econòmic en auge Aquests són els grups de restauració després de l’auge de noves obertures a Barcelona