Sempre surt bé

El pa de pessic de iogurt més esponjós i fàcil del món

La recepta, que segueix la regla del got de iogurt, és una de les més senzilles de la cuina casolana

El pa de pessic de iogurt més esponjós i fàcil del món

PEXELS / MUMMA OYENS

2
Es llegeix en minuts

La recepta de pa de pessic de iogurt és, sens dubte, una de les més fàcils de fer, no només per la seva senzilla elaboració, sinó perquè pràcticament no haureu ni d’apuntar-vos la recepta. Així de senzilla és.

El secret d’aquesta recepta de pa de pessic de iogurt, que sempre surt bé i deliciós, no és cap altre que les mesures dels ingredients principals: farina, sucre i oli. I és molt fàcil prendre-les. Per a això farem servir un dels recipients que utilitzarem: el got del iogurt. Les altres coses, són qüestió de lògica. Heu de mesurar els ingredients amb aquest got i anar incrementant-ne la quantitat en ordre alfabètic.

És a dir, heu d’utilitzar el got de iogurt per posar una mesura d’oli, dues mesures de sucre i tres mesures de farina. És fàcil de recordar: oli, sucre i farina. Afegiu-hi cada ingredient per ordre alfabètic i, cada vegada, fiqueu-hi una mesura més. Després, afegiu-hi tres ous i una mica de llevat i ja tindreu el pa de pessic de iogurt a punt per ser enfornat. Fàcil, ¿no?

Un mos insuperable per esmorzar, berenar o simplement per acompanyar el cafè.

Notícies relacionades

Ingredients

  • 1 iogurt natural o de llimona

  • Oli de gira-sol (una mesura)

  • Sucre (dues mesures del got de iogurt una vegada buidat)

  • Farina de rebosteria (tres mesures del mateix got de iogurt)

  • 3 ous

  • Llevat químic (mig sobre)

  • Ratlladura de llimona (opcional)

  • Mantega per greixar el motllo si és necessari

Elaboració:

  1. Preescalfeu el forn a 180º C durant 10 minuts. Forreu un motllo amb paper d’enfornar o bé unteu-lo amb mantega per evitar que s’enganxi al recipient.

  2. A continuació, buideu el iogurt al recipient on es farà la massa del pa de pessic de iogurt. Afegiu-hi 3 ous, una mesura d’aquest got de iogurt d’oli de gira-sol, dues mesures de sucre i bateu-ho bé fins que tot quedi perfectament integrat.

  3. Aboqueu tres mesures de farina de rebosteria al recipient i mig sobre de llevat químic (tipus Royal). Bateu la barreja mentre es va llançant la farina perquè no hi quedin grumolls i la massa quedi més airejada.

  4. Una vegada llançada tota la farina i estigui perfectament integrada, es pot afegir a la massa la ratlladura d’una llimona (només la part groga, perquè la blanca és amarga).

  5. Aboqueu la massa al motllo de pa de pessic i fiqueu-lo al forn, amb calor a dalt i a baix, durant 35 minuts a 180 graus. Durant aquest temps, no es pot obrir la porta del forn, perquè el pa de pessic baixarà i serà impossible que pugi de nou.

  6. Una vegada passat el temps, comproveu que el pa de pessic de iogurt està fet punxant-lo amb un escuradents o una broqueta. Si surt seca, està fet.

  7. Apagueu el forn i deixeu entreoberta la porta perquè se’n vagi la calor.

  8. Traieu-lo passats uns minuts. Si es pot, desemmotlleu-lo i deixeu que acabi de refredar-se sobre una reixeta.