Receptes

Com podeu fer beixamel sense grumolls

Tot i que l’elaboració sembli ‘a priori’ molt senzilla, fer-la bé no és tasca fàcil

Com podeu fer beixamel sense grumolls
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Una deliciosa beixamel millora qualsevol recepta. Hi ha que té la tècnica perfeccionada i aconsegueix sempre que li quedi perfecta, però no tothom aconsegueix preparar-la sense grumolls.

La beixamel s’utilitza per fer lasanya, canelons, musclos farcits, mussaca, pit de pollastre a la Villaroy o unes clàssiques croquetes, i seguint uns simples consells podem fer-la com un autèntic professional de la cuina.

Notícies relacionades

Ingredients

  • 500 g de llet

  • 40 g de mantega

  • 40 g de farina

  • 1 clau

  • 1/2 ceba

  • 1 fulla de llorer

  • Sal

  • Nou moscada

  • Pebre (blanc o negre)

Elaboració:

  1. Aboqueu la llet en una olla, amb una fulla de llorer, la mitja ceba i el clau per aromatitzar, i poseu-ho a bullir.

  2. Quan bulli la llet, retireu-la del foc i deixeu-la reposar durant uns 10 minuts perquè els sabors es barregin bé.

  3. En una altra cassola, afegiu la mantega a foc mitjà i espereu que es fongui, removent amb una batedora manual. Una vegada fosa afegiu-hi la farina i barregeu-ho tot bé fins que quedi com una espècie de massa. Continueu barrejant durant uns dos o tres minuts perquè la farina es cogui bé.

  4. Aparteu-ho del foc i afegiu-hi la llet passant-la per un colador, traient-ne el llorer, la ceba i el clau.

  5. Barregeu-ho tot i poseu-ho de nou al foc, a temperatura mitjana, sense parar de remenar durant tres minuts.

  6. Afegiu-hi sal, nou moscada i pebre al gust.

  7. Si ens agrada la beixamel més espessa, només hem de deixar-la coure durant uns minuts més sense parar de remoure.