Proposta gastronòmica

Receptes per preparar el vostre propi menú d’Acció de Gràcies

El quart dijous de novembre se celebra el Dia d’Acció de Gràcies als Estats Units | Us proposem un deliciós menú molt fàcil de preparar

Receptes per preparar el vostre propi menú d’Acció de Gràcies
2
Es llegeix en minuts

Les modes i tradicions nord-americanes sempre s’acaben estenent a la resta del món. Halloween, el Black Friday, el CyberMonday… i també la celebració del famós dia d’Acció de Gràcies. Aquest esdeveniment se celebra sempre el quart dijous de novembre i el gall dindi és el protagonista indiscutible de la nit.

Si aquest any us ve de gust preparar el vostre propi sopar d’Acció de Gràcies us proposem un deliciós menú amb tres senzilles receptes amb què sorprendre els vostres amics i familiars.

Gall dindi farcit

Ingredients: Un gall dindi de 7-8 kg net de vísceres i plomes, 100 g de mantega, 6 taronges, 6 alls sencers, 1 ceba blanca tallada, 1 pastanaga tallada, 1 branca d’api tallada, herbes fresques (romaní, julivert, farigola, sàlvia...), sal i pebre.

Elaboració:

  • El primer que cal fer és netejar i buidar el gall dindi.

  • Després el cobrim amb la mantega com fent un massatge.

  • Ruixeu-lo amb suc de taronja per dins i per fora i deixeu les peles a dins.

  • Poseu part dels alls a dins i la resta a fora amb la verdura.

  • Salpebreu el gall dindi i assaoneu generosament amb les herbes per dins i per fora.

  • Preescalfeu el forn a 175°C i rostiu el gall dindi 3 hores ruixant-lo de tant en tant amb els seus sucs.

Puré de patata

Puré de patataIngredients:  1 kg. de patates (si pot ser, per coure), 2 litres d’aigua, sal, 60 g mantega i 100 ml llet sencera.

Elaboració:

  • Poseu les patates amb la seva pell i sense picar en una olla amb aigua freda i sal.

  • Quan estiguin molt ben cuites, aixafeu-les amb una forquilla i poseu-les de nou a la cassola amb mantega tallada a trossets i freda.

  • Removeu, i quan el puré sigui calent afegiu-hi la sal.

  • Després, aboqueu la llet ben calentona i llest.

Aquestes són altres receptes que també podeu fer en lloc del puré de patates:

Puré de moniato: Bullit o al forn, una vegada cuinat se li sol afegir sucre, llimona, canyella, nou moscada...

Salsa de nabius: Similar a una compota, es prepara coent nabius vermells naturals o deshidratats en aigua amb sucre i, en ocasions, pell de taronja.

American Pie

Ingredients:

Per a la massa: 310 g de farina, 220 g de mantega freda, 60 ml d’aigua gelada, 1 culleradeta de sal    

Notícies relacionades

Per al farcit: 1.300 g de pomes, 50 g de sucre, 1 cullerada de suc de llimona, una culleradeta de canyella molta, una mica de sal, 1 rovell d’ou ,1 cullerada de nata, 15 g de mantega. Sucre per decorar.

Elaboració:

  • Primer, talleu unes rodanxes de cinc pomes per decorar. De la resta feu-ne trossos i poseu-los al vas de la batedora.

  • Bateu alhora que hi incorporeu els altres ingredients. El sucre, la llet, l’ou i la farina amb el llevat.

  • Quan tot estigui ben barrejat, aboqueu-ho en un motllo untat de mantega i empolvorat de farina.

  • Poseu-lo al forn, que ja tindreu calent a 180º, durant una hora, fins que al punxar-lo surti el ganivet net.

  • Poseu-hi per sobre les rodanxes de poma i poseu-ho al forn ja calent quan falti poc per treure’l. Després unteu per sobre amb la melmelada.