Pastís triomfador

Així es fa la recepta de pastís de formatge de Burgos campiona d’Espanya

  • Nicolás Reyes Ruiz, del restaurant Cañadío (Madrid), ha guanyat el primer campionat nacional de pastissos de formatge elaborats amb formatge fresc de Burgos, celebrat a Lerma

Així es fa la recepta de pastís de formatge de Burgos campiona d’Espanya
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Nicolás Reyes Ruiz, del restaurant Cañadío (Madrid), ha guanyat el primer campionat nacional de pastissos de formatge elaborats amb formatge fresc de Burgos, celebrat a Lerma. Paco Torreblanca, declarat millor pastisser del món en diverses ocasions, ha exercit com a president del jurat, integrat per Ricardo Vélez (pastisseria Moulin Chocolat), Nino Redruello (restaurant Fismuler), Estela Gutiérrez (segon classificat en el concurs Pastelero Revelación de Madrid Fusión 2021) i José Carlos Capel (crític gastronòmic).

Tots els concursants van preparar els seus respectius pastissos en directe de principi a fi. El 70% del formatge utilitzat en l’elaboració dels mateixos ha sigut el formatge fresc de Burgos, com es feia tradicionalment i un dels requisits imprescindibles en aquest campionat.

Aquesta és la recepta guanyadora del primer campionat nacional de pastissos de formatge elaborats amb formatge fresc de Burgos.

Notícies relacionades

Ingredients

  • 1 kg de formatge fresc (540 g de formatge fresc Sasamón escorregut de sèrum)

  • 160 g de formatge Philadelphia

  • 100 g de formatge blau

  • 550 g de nata

  • 180 g de llet condensada

  • 200 g de mel

  • 100 g de sucre

  • 280 g de rovell d’ou natural

  • 200 g de rovell líquid

Elaboració

  1. Tritureu el rovell amb els formatges, la mel, la llet condensada i el sucre amb una batedora fins que no quedin grumolls.

  2. Afegiu-hi la nata i torneu a passar la barreja per la batedora durant un o dos minuts més. Reserveu en un motllo de pastís.

  3. Preescalfeu el forn a 180 graus durant 15 minuts.

  4. Baixeu a 170 graus amb ventilador i poseu el motllo durant 37-40 minuts. Al passar aquest temps ja estarà llest.