Grà saborós

Com fer un arròs de muntanya potent: amb secret ibèric i trompetes de la mort

El xef del Bar Mono, Francesc Fernández, ens passa la recepta d’un dels plats més exitosos del seu restaurant

Com fer un arròs de muntanya potent: amb secret ibèric i trompetes de la mort
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Aquest és un dels plats més exitosos del Bar Mono, un restaurant del Gòtic que proposa una cuina urbana amb personalitat i desacomplexada que parteix de Barcelona i viatja per tot el planeta. A més de passar-nos la recepta de l’arròs de secret ibèric i trompetes de la mort, el xef, Francesc Fernández, ens aconsella acabar l’arròs amb uns tocs d’allioli. Li farem cas

Per marcar l’arròs

Ingredients per a 4 persones

  • 70 g d’oli d’oliva

  • 5 tomàquets madurs triturats

  • 2 cebes

  • 4 alls

  • 100 g de trompetes de la mort

Elaboració

  1. Escalfar l’oli en una cassola. Quan estigui calent, afegir l’all picat i daurar.

  2. Una vegada daurat l’all, afegir la ceba picada i caramel·litzar-la.

  3. Afegir els tomàquets triturats. Deixar-ho tot al punt de compota.

  4. Afegir les trompetes de la mort, sofregir una mica, retirar i reservar.


Per al caldo de costella

Ingredients per a 4 persones

  • 80 g d’oli d’oliva

  • 1 ceba

  • 1 porro

  • 1 branca d’api

  • 1 branca de farigola

  • 2 fulles de llorer

  • 400 g de costella de porc ibèric

  • 1 litre de vi negre

Elaboració

  1. En una olla, sofregir la costella fins a tenir-la ben daurada.

  2. Afegir el vi negre i reduir.

  3. Afegir les verdures tallades, daurar i abocar 3 litres d’aigua.

  4. Bullir durant 2 hores, colar i reservar.


Per a l’arròs

Notícies relacionades

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g de secret ibèric

  • 360 g d’arròs Illa de Riu

  • 2,5 l de caldo de costella

  • Marca d’arròs

Elaboració

  1. En una cassola de ferro forjat, daurar el secret ibèric, prèviament tallat a daus i salpebrat.

  2. Una vegada daurat, afegir la marca de l’elaboració anterior.

  3. Sofregir el conjunt i afegir-hi el caldo.

  4. Quan estigui bullint, afegir l’arròs, deixar 4 minuts a foc fort i després col·locar al forn prèviament escalfat a 210 graus durant 10 minuts.