Sabor marí
Recepta de calamarset farcit de ‘bisque’ de mariscos
Borja Hontoria i Devis Vici, xefs del restaurant Centonze, a l’Hotel Le Méridien (La Rambla, 111), expliquen els secrets d’aquest deliciós plat que serviran fins a final d’octubre
El restaurant Centonze, a l’Hotel Le Méridien (La Rambla, 111), s’uneix amb una carta de creacions d’aire mediterrani al programa ‘Au Soleil’ que la cadena hotelera ha engegat a nivell mundial i amb el qual pretén allargar l’estiu fins a final d’octubre. Hi ha plats com aquest calamarset farcit de marisc. Els cuiners de l’establiment, Borja Hontoria i Devis Vici, ens ensenyen la recepta.
Ingredients
4 calamarsets (uns 300 g)
2 cebes
Mitja copa de vi de Porto
1 all
200 g de gambes
Per al ‘bisque’ de mariscos
1 ceba
1 porro
4 tomàquets
2 pastanagues
1 vas de vi blanc
1 vas de conyac
2 llesques de pa torrat
1 litre de ‘fumet’
1 litre de brou de peix
500 g de marisc (llamàntol, cap de gambes, cranc de mar)
Notícies relacionades
Elaboració
Netegeu el calamarset i piqueu els tentacles i les aletes. Reserveu-ho.
Peleu les gambes i desfeu-vos dels caps.
Piqueu la ceba i l’all de manera molt fina, i escalfeu-los.
Quan els ingredients quedin com una melmelada, afegiu-hi el calamar picat (aletes i tentacles) i el cos de la gamba també picat. Afegiu-hi el Porto, que perdi l’alcohol, i estofeu fins que el calamar estigui al seu punt (sol ser poc temps).
Per al ‘bisque’ de mariscos
Daureu a foc fort la ceba, el porro i la pastanaga. Quan tot estigui ben daurat, afegiu-hi el tomàquet picat i deixeu-lo fins que desaparegui.
Afegiu-hi els mariscos, removeu un parell de minuts, tireu-hi el conyac i després el vi blanc. Després, afegiu-hi el pa torrat i mulleu-lo amb el ‘fumet’.
Feu bullir entre 30 minuts i una hora, tritureu, coleu i reserveu-lo. Poseu a punt de textura.
Cuineu el calamarset amb graella i planxa (es pot fumar una mica).
Temes:
- Teràpia de grup contra l’estrès laboral als CAPs de Barcelona
- Els somnis són possibles
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Vine a escalar i apunta’t a competir: s’obre el termini d’inscripcions
- turisme cultural La Cerdanya a través de les esglésies romàniques