Mos addictiu

Una bomba de botifarra negra amb maionesa picant

Pedro Tassarolo ha renovat la carta de Bar Veraz amb platetes mediterranis per compartir, com aquesta tapa tan barcelonina. Vet aquí la recepta

Una bomba de botifarra negra amb maionesa picant
2
Es llegeix en minuts

Pedro Tassarolo ha renovat la carta de Bar Veraz, a l’Hotel Barcelona Edition, amb platets mediterranis per compartir elaborats amb els productes del mercat veí de Santa Caterina. Aquesta bomba de botifarra amb maionesa picant, una tapa d’origen tan barceloní, que hi serveix n’és un bon exemple (per cert, al terrat prepara un ‘street food’ asiàtic dels millors de la ciutat). Aquesta és la recepta del xef per a vuit bombes.

Ingredients

Per a les patates

  • 500 g de patata agra

  • 2 g de sal fina

  • 1 g de pebre negre molt

Elaboració

  1. Bullir les patates amb pell i ben netes. Una vegada cuites, retirar-les i deixar-les refredar uns minuts.

  2. Retirar la pell i aixafar-les mentre estiguin tèbies fins a obtenir un puré llis.

  3. Condimentar amb oli d’oliva, sal i pebre. Reservar-les tapades amb film en contacte perquè no s’assequin.


Per al farcit de botifarra negra

Ingredients

  • 250 g de botifarra negra

  • Mitja ceba blanca picada

  • 1 all picat

  • 1 g de comí molt

  • 1 g de llavors de fonoll torrades i moltes

  • 50 ml de la teva cervesa preferida (opcional)

Elaboració

  1. Cuinar la ceba picada i l’all en oli d’oliva fins que es comencin a daurar lleument.

  2. Incorporar-hi la botifarra negra sense la tripa. Anar aixafant-ho amb la cullera mentre es cuina perquè es desarmi.

  3. Afegir-hi el comí molt, les llavors de fonoll moltes, la sal i el pebre negre.

  4. Com a opció, incorporar-hi una mica de la teva cervesa preferida; en aquest cas deixar-ho cuinar fins que s’evapori l’alcohol.

  5. Retirar-ho del foc i deixar refredar.

  6. Fer boles petites d’uns 20 grams.


Per a la maionesa picant

Ingredients

  • 100 g d’oli d’oliva verge extra

  • 3 alls picats

  • 2 pebrots del piquillo

  • Mitja ceba picada

  • 50 g de tomàquets deshidratats

  • 25 g de sucre morè

  • 2 g de pebre vermell de La Vera

  • 2 g de pebre de Caiena

  • 10 ml de vinagre de Jerez (o el que prefereixis)

  • 250 g de maionesa

  • Sal i pebre negre molt

Elaboració

  1. Fer un sofregit amb la ceba, els alls i els pebrots del piquillo.

  2. Incorporar-hi els tomàquets prèviament hidratats en aigua tèbia.

  3. Condimentar-ho amb el pebre de Caiena i el pebre vermell de La Vera. Després, afegir-hi el sucre i el vinagre.

  4. Abocar l’oli d’oliva restant i deixar confitar a foc lent durant uns 10 minuts.

  5. Triturar juntament amb la maionesa fins que quedi una pasta llisa.

  6. Condimentar-ho amb sal i pebre. Reservar-ho fins a acompanyar les bombes fregides.


Per a les bombes

Notícies relacionades

Ingredients

  • Puré de patates

  • Farcit de botifarra en forma de boles de 20 g

  • Farina, ou batut i pa ratllat per arrebossar

  • Oli per fregir

Elaboració

  1. Fer una bola amb uns 50 grams del puré de patata.

  2. Pressionar el centre i embolicar la bola de botifarra negra que realitzem prèviament.

  3. Tancar les bombes vigilant que no hi hagi cap forat pel qual s’escapi el farcit durant el fregit.

  4. Arrebossar les bombes passades primer per farina, ou batut i, després, per pa ratllat.

  5. Una vegada estiguin totes les bombes arrebossades, fregir-les fins a obtenir un color daurat semblant.

  6. Comprovar que l’interior de la bomba estigui calent. Si no, acabar al forn uns minuts més.

  7. Servir amb una generosa quantitat de maionesa picant.