Mos addictiu
Una bomba de botifarra negra amb maionesa picant
Pedro Tassarolo ha renovat la carta de Bar Veraz amb platetes mediterranis per compartir, com aquesta tapa tan barcelonina. Vet aquí la recepta
Pedro Tassarolo ha renovat la carta de Bar Veraz, a l’Hotel Barcelona Edition, amb platets mediterranis per compartir elaborats amb els productes del mercat veí de Santa Caterina. Aquesta bomba de botifarra amb maionesa picant, una tapa d’origen tan barceloní, que hi serveix n’és un bon exemple (per cert, al terrat prepara un ‘street food’ asiàtic dels millors de la ciutat). Aquesta és la recepta del xef per a vuit bombes.
Ingredients
Per a les patates
500 g de patata agra
2 g de sal fina
1 g de pebre negre molt
Elaboració
Bullir les patates amb pell i ben netes. Una vegada cuites, retirar-les i deixar-les refredar uns minuts.
Retirar la pell i aixafar-les mentre estiguin tèbies fins a obtenir un puré llis.
Condimentar amb oli d’oliva, sal i pebre. Reservar-les tapades amb film en contacte perquè no s’assequin.
Per al farcit de botifarra negra
Ingredients
250 g de botifarra negra
Mitja ceba blanca picada
1 all picat
1 g de comí molt
1 g de llavors de fonoll torrades i moltes
50 ml de la teva cervesa preferida (opcional)
Elaboració
Cuinar la ceba picada i l’all en oli d’oliva fins que es comencin a daurar lleument.
Incorporar-hi la botifarra negra sense la tripa. Anar aixafant-ho amb la cullera mentre es cuina perquè es desarmi.
Afegir-hi el comí molt, les llavors de fonoll moltes, la sal i el pebre negre.
Com a opció, incorporar-hi una mica de la teva cervesa preferida; en aquest cas deixar-ho cuinar fins que s’evapori l’alcohol.
Retirar-ho del foc i deixar refredar.
Fer boles petites d’uns 20 grams.
Per a la maionesa picant
Ingredients
100 g d’oli d’oliva verge extra
3 alls picats
2 pebrots del piquillo
Mitja ceba picada
50 g de tomàquets deshidratats
25 g de sucre morè
2 g de pebre vermell de La Vera
2 g de pebre de Caiena
10 ml de vinagre de Jerez (o el que prefereixis)
250 g de maionesa
Sal i pebre negre molt
Elaboració
Fer un sofregit amb la ceba, els alls i els pebrots del piquillo.
Incorporar-hi els tomàquets prèviament hidratats en aigua tèbia.
Condimentar-ho amb el pebre de Caiena i el pebre vermell de La Vera. Després, afegir-hi el sucre i el vinagre.
Abocar l’oli d’oliva restant i deixar confitar a foc lent durant uns 10 minuts.
Triturar juntament amb la maionesa fins que quedi una pasta llisa.
Condimentar-ho amb sal i pebre. Reservar-ho fins a acompanyar les bombes fregides.
Per a les bombes
Notícies relacionadesIngredients
Puré de patates
Farcit de botifarra en forma de boles de 20 g
Farina, ou batut i pa ratllat per arrebossar
Oli per fregir
Elaboració
Fer una bola amb uns 50 grams del puré de patata.
Pressionar el centre i embolicar la bola de botifarra negra que realitzem prèviament.
Tancar les bombes vigilant que no hi hagi cap forat pel qual s’escapi el farcit durant el fregit.
Arrebossar les bombes passades primer per farina, ou batut i, després, per pa ratllat.
Una vegada estiguin totes les bombes arrebossades, fregir-les fins a obtenir un color daurat semblant.
Comprovar que l’interior de la bomba estigui calent. Si no, acabar al forn uns minuts més.
Servir amb una generosa quantitat de maionesa picant.
Temes:
- Sondeig El PSC es referma i Junts passa davant d’Esquerra
- Investigació judicial Hisenda va maniobrar per evitar la imputació del PP en el cas Bárcenas
- GUARDONS Els Laureus coronen Aitana Bonmatí i la selecció espanyola
- Caiguda de la producció Freixenet planteja un erto per a 615 persones per la sequera
- EDUCACIÓ Catalunya unifica la preinscripció d’FP i donarà places segons la nota
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Drets del consumidor ¿Fart de les trucades comercials? 5 claus per acabar amb l''spam'
- Shopping Pastilles de melatonina per combatre l’insomni de forma sana i efectiva
- Jubilació La Seguretat Social avisa: jubilar-se als 63 pot comportar penalitzacions
- a l’aire lliure 4 terrasses per anar acomiadant-se de l’hivern