Recepta de luxe

Un xef valencià registra un arròs amb or de 24 quirats i ostres

Rubén Fenollar, que treballa a domicili, pretén portar la gramínia «a altres límits més enllà de l’arròs o la paella convencional»

Un xef valencià registra un arròs amb or de 24 quirats i ostres
1
Es llegeix en minuts

El xef valencià Rubén Fenollar, que treballa a domicili, acaba de registrar la recepta de la seva nova creació culinària, en què introdueix or de 24 quirats en un arròs negre amb ostres arrissades i que ha despertat ja l’interès de restaurants de tot el món. D’un caldo de marisc, un sofregit tradicional i tinta de sípia neix aquest arròs de varietat Albufera amb Denominació d’Origen València, al qual s’afegeixen ostres arrissades per sobre que el cuiner corona amb làmines de micres d’or, «tan fines com quatre vegades un cabell humà», explica Rubén Fenollar a EFE.

La idea va néixer durant el seu procés de pensar en l’elaboració de «plats diferents» i, com a «gran defensor de l’arròs» que es confessa, amb la intenció d’enaltir més aquest producte i «portar-lo a altres límits més enllà de l’arròs o la paella convencional». «Se’m va ocórrer combinar el luxe amb l’or i les ostres i, després d’estudiar la possibilitat que es pogués digerir, es va donar el vistiplau i a treballar», assegura el xef, que explica que ha registrat la propietat intel·lectual de la recepta, perquè «quedi registrada com que l’ha fet un cuiner valencià». Com explica, no és una patent, perquè «no he inventat res, perquè l’or es menja des de l’edat mitjana», però sí que ha ideat «inserir-lo dins d’un arròs».

«Propietats molt bones per a la salut»

Malgrat ser un metall i que pugui xocar menjar-lo, Fenollar enalteix «les propietats molt bones per a la salut» que té l’or i valora que es podria «introduir al món gastronòmic» i, tot i que destaca que com a metall preciós incrementa el preu del plat, assegura que «no és excessiu» i que són «capricis que es poden tenir».

Notícies relacionades

«És la joia –dels seus plats–», admet, i incideix que experimenta molt amb arrossos perquè «tots fem la millor paella valenciana», però ell vol innovar per «impulsar l’arròs valencià més enllà d’aquest plat reconegut mundialment».

Segons explica el cuiner, el seu plat no ha passat desapercebut i ha rebut ofertes de diferents clients interessats, tant en l’àmbit nacional com de diferents punts del planeta, com Dubai o Miami, molt donats a aquest tipus d’elaboracions als seus restaurants.