Recepta de luxe
Un xef valencià registra un arròs amb or de 24 quirats i ostres
Rubén Fenollar, que treballa a domicili, pretén portar la gramínia «a altres límits més enllà de l’arròs o la paella convencional»

El xef valencià Rubén Fenollar, que treballa a domicili, acaba de registrar la recepta de la seva nova creació culinària, en què introdueix or de 24 quirats en un arròs negre amb ostres arrissades i que ha despertat ja l’interès de restaurants de tot el món. D’un caldo de marisc, un sofregit tradicional i tinta de sípia neix aquest arròs de varietat Albufera amb Denominació d’Origen València, al qual s’afegeixen ostres arrissades per sobre que el cuiner corona amb làmines de micres d’or, «tan fines com quatre vegades un cabell humà», explica Rubén Fenollar a EFE.
La idea va néixer durant el seu procés de pensar en l’elaboració de «plats diferents» i, com a «gran defensor de l’arròs» que es confessa, amb la intenció d’enaltir més aquest producte i «portar-lo a altres límits més enllà de l’arròs o la paella convencional». «Se’m va ocórrer combinar el luxe amb l’or i les ostres i, després d’estudiar la possibilitat que es pogués digerir, es va donar el vistiplau i a treballar», assegura el xef, que explica que ha registrat la propietat intel·lectual de la recepta, perquè «quedi registrada com que l’ha fet un cuiner valencià». Com explica, no és una patent, perquè «no he inventat res, perquè l’or es menja des de l’edat mitjana», però sí que ha ideat «inserir-lo dins d’un arròs».
«Propietats molt bones per a la salut»
Malgrat ser un metall i que pugui xocar menjar-lo, Fenollar enalteix «les propietats molt bones per a la salut» que té l’or i valora que es podria «introduir al món gastronòmic» i, tot i que destaca que com a metall preciós incrementa el preu del plat, assegura que «no és excessiu» i que són «capricis que es poden tenir».
Notícies relacionades«És la joia –dels seus plats–», admet, i incideix que experimenta molt amb arrossos perquè «tots fem la millor paella valenciana», però ell vol innovar per «impulsar l’arròs valencià més enllà d’aquest plat reconegut mundialment».
Segons explica el cuiner, el seu plat no ha passat desapercebut i ha rebut ofertes de diferents clients interessats, tant en l’àmbit nacional com de diferents punts del planeta, com Dubai o Miami, molt donats a aquest tipus d’elaboracions als seus restaurants.
- Més d’un milió de catalans prenen Diazepam i altres ansiolítics
- Jaume Miralles serà el nou director general d’IA del Govern
- Malalties ultrarares Un jove amb síndrome SAVI millora gràcies a un fàrmac contra el lupus
- Deduccions fiscals El ‘BOE’ confirma una nova deducció de fins a 340 euros en el teu IRPF: així pots beneficiar-te d’aquesta ajuda
- 53 anys d’història Un tresor fotogràfic, en perill
- Salut Álvaro Torres, nutricionista: «Menja una peça de fruita abans de començar el dinar»
- TELEVISIÓ I MAS Em ve molt de gust
- Champions league La Premier encareix la Champions per a Barça i Reial Madrid
- L’ACTUALITAT BLAUGRANA Flick enterra tots els egos
- Barcelona, protagonista Una ‘spin-off’ del Clínic avança en el tractament de leucèmies