Idees delicioses
Quatre receptes per celebrar el Dia Mundial dels Llegums
Ens unim a la celebració de l’efemèride, el 10 de febrer, recopilant plats senzills, saborosos i eficaços elaborats amb aquests aliments tan sans i versàtils a la cuina
Amb motiu del Dia Mundial dels Llegums, el 10 de febrer, recollim tres receptes senzilles que us alegraran la salut i el paladar. Llenties, cigrons, mongetes, faves, soja... Aquestes meravelloses plantes lleguminoses, a més de millorar la fertilitat del terra, són saludables, nutritives i riques en proteïnes.
Pèsols del Maresme amb suc de mongetes a la bilbaina i xipirons de platja
Comencem recorrent a la saviesa d’un professional per a un altre gran plat amb llegums. «És un homenatge al meu avi, que sembrava pèsols, i a les estones compartides recollint-los junts», comenta Luis Llamas, xef del restaurant Solc, a l’Hotel Majestic. Aquí teniu la recepta de pèsols del Maresme amb suc de mongetes a la bilbaina i xipirons de platja.
Mongetes amb cloïsses d’Albert Raurich
Per als vídeos de receptes de ‘Cata Mayor’, Albert Raurich, xef de Dos Palillos, ha escollit una recepta que té a veure amb el seu altre negoci, Dos Pebrots, on estudia (i serveix) les cuines del Mediterrani i plats amb història, i la història dels plats: unes mongetes de Santa Pau amb cloïsses. L’acompanya en l’elaboració Takesi Somekawa, cap de cuina. Segons Raurich, el plat té tres «molt»: és «molt fàcil, molt bo i molt sa». Aquí podeu aprendre a fer aquesta recepta de mongetes amb cloïsses.
Llenties amb botifarra tunejada
Pau Arenós, cronista gastronòmic de EL PERIÓDICO, s’espavila igual de bé amb l’escriptura que amb els fogons. En aquest plat proposa incloure llenties bullides amb un puntet de pebre. I fa aquesta reflexió: «La recepta donarà un resultat acceptable sense la participació del porc. Sí, més salut, sens dubte, però menys plaer. ¿Col·loquem les variables en la balança?». Cliqueu aquí per saber com es fa la recepta de llenties amb botifarra.
Cigrons amb tellines (2 en 1)
Una altra creació d’Arenós, que demana «treure els llegums del tedi» i reivindica les lleguminoses perquè «són a l’origen de la civilització i són responsables, en part, que els éssers humans deixessin la vagabunderia, el nomadisme». Aquest plat demostra que aquest ingredients és, en paraules del periodista, «més versàtils que una navalla multiusos o que Prince, que tocava tots els instruments». Aquí teniu la informació per saber com fer la recepta de cigrons amb tellines.
- INVESTIGACIÓ Un regidor del PP a Esplugues va colar com a despeses del partit factures pròpies
- Chery inicia el desembarcament xinès en el motor espanyol
- LES SEQÜELES DE L’ELIMINACIÓ EUROPEA Tensió al vestidor del Barça
- Desaparició inevitable Les últimes roses de Sant Jordi catalanes
- Vine a escalar i queda't a dormir
- AVUI A LES 22.00 ‘Adivina qué hago’ torna
- Afterwork d’EL PERIÓDICO Santacreu: "No podem tenir una Administració tan dificultosa"
- Sortida a borsa de la multinacional La Caixa aspira a arribar a una «participació rellevant» a Puig
- Emprenedoria Aticco obrirà el ‘hub’ financer a la Borsa de Barcelona passat l’estiu
- Apunt ¿Temor de guanyar massa?