LLEST EN UN PIM-PAM

Aquesta recepta de pa de pessic va a tota castanya

Un 'mug cake' de xocolata i castanyes que es prepara narrejant tots els ingredients en una tassa i coent-los un parell de minuts al microones

mugcake ana luz sanz

mugcake ana luz sanz

2
Es llegeix en minuts
Eduard Palomares

No fa falta ser el Mago Pop per treure’s del barret de copa un pa de pessic en menys de cinc minuts. Només cal saber-ne la fórmula màgica i disposar de dos elements clau: una tassa i un microones. El nom que rep aquest prodigi de la tècnica rebostera és el de ‘mug cake’ (pastís de tassa, en anglès) i està obert a diverses variacions. En aquest cas, es tracta d’una proposta de temporada de Zaraida Fernández, autora del llibre ‘Cocina vegana casera’ i propietària de Vegetartun ‘mug cake’ de xocolata i castanyes, dos ingredients que «junts representen una de les millors combinacions del món».

Ingredients

-70 g de farina

-10 g de cacau

-30 g de sucre

-5 g de llevat

-60 g de llet d’ametlles

-25 g d’oli vegetal

-Una mica de cafè soluble

-Una cullerada de crema de castanyes (‘marron glacé’)

Elaboració

Una cosa tan senzilla com barrejar tots els ingredients en una tassa (la crema de castanyes en últim lloc) i posar-la dos minuts al microones. L’única dificultat pot ser ajustar el temps exacte segons cada aparell, tot i que continua servint el truc d’utilitzar un escuradents per veure si està cuit. S’ha de menjar al moment.

Variacions

En comptes de crema de castanyes, es poden tallar castanyes rostides en petits trossos i disseminar-les com si fossin llavors de xocolata (o, de fet, es poden combinar). Una altra opció és utilitzar 60 grams de farina i 10 més de farina de castanya, o bé substituir la llet d’ametlla per llet de castanya (que s’elabora barrejant 20 grams de farina de castanya amb aigua).

Per a tots els públics

Notícies relacionades

I, tatxan, gairebé per art de màgia apareix un pa de pessic fàcil i molt ràpid de fer, apte absolutament per a tots els públics. «Durant el confinament va ser una de les receptes que més va triomfar; a més, és ideal per a les persones que viuen soles o que es volen donar un caprici», comenta Zaraida Fernández. A part, a diferència d’altres receptes que es prometen com ‘màgiques’, no es tracta d’un aliment ultraprocessat o amb compostos químics, sinó que només es necessiten ingredients naturals.

Això sí, com tot en la vida, sempre existeix algú capaç de posar-hi un però. Hi ha qui assegura que aquest tipus de pa de pessic respon a la immediatesa i individualisme propi dels nostres dies, quan els pastissos sempre han sigut un dolç per compartir i celebrar amb la família i amics. D’altra banda, es pot contraatacar afirmant que en uns temps tan centrats a l’exterior, però poc a l’interior, aquest tipus de pans de pessic representen una excusa ideal per cuidar-se a un mateix, dedicant-se una estoneta personal i intransferible. El debat està obert, però si es pot discutir amb un ‘mug cake’ de xocolata i castanyes a les mans, molt millor.