la recepta de la meva vida
Recepta de tàrtar de bacallà amb vinagreta de navalles a la brasa
«Em transporta a la meva infància perquè era el protagonista de molts àpats a casa els meus avis mentre esperava els meus pares», recorda Pedro Silva, xef de La Tartarería
![receta-tartareria receta-tartareria](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/e52f8704-deab-469d-9daf-dac9a6a049a9_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
receta-tartareria /
«Aquesta recepta de bacallà em recorda a la meva infància perquè era la protagonista de molts àpats a casa els meus avis mentre esperava els meus pares. Encara recordo l’olor de fum i cafè de la seva cuina i per això vaig voler donar-li la volta a aquest tàrtar a l’afegir-li una vinagreta fumada», explica Pedro Silva, xef de La Tartarería.
DIFICULTAT MITJANA
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 400 g de bacallà ‘esqueixat’ tallat a tàrtar
- Anet
- Pipes de gira-sol salades
- Sal Maldon
Per a la vinagreta de navalles
Ingredients
- 1 grapat de navalles
- 1 grapat d’alls tendres
- 2 escalunyes
- 40 g de ’crème fraîche’
- 30 g d’oli d’oliva verge extra
- 10 g de vinagre de chardonnay
- 1 llima (suc i ratlladura)
- Sal
- Pebre negre en gra
Elaboració
1. Obrir les navalles a la brasa i refredar ràpidament. Brasejar els alls tendres i refredar. Tallar tot a ‘brunoise’ i reservar.
2. Picar les escalunyes i posar en un bol, afegir les navalles i els alls tendres del punt anterior, afegir la ’crème fraîche’, l’oli, el vinagre, la ratlladura i el suc de llima, i assaonar amb sal i pebre mòlt en gra.
Per a la ‘crudité’ de fonoll
- 2 fonolls
- 20 g de vinagre d’arròs
- 20 g de vinagre de vi blanc
- 20 g d’aigua
- 20 g de sucre
- 2 g de sal
Elaboració
1. Barrejar els líquids amb la sal i el sucre i remoure bé fins que es dissolguin.
2. Tallar finament el fonoll i posar en aigua amb gel perquè quedi ben cruixent.
Elaboració final
Notícies relacionades1. Barrejar el bacallà amb la vinagreta de navalles i posar a la base del plat.
2. Escórrer bé el fonoll del gel i assaonar amb el líquid adobat i la sal Maldon, cobrir harmoniosament el bacallà amb la ‘crudité’ de fonoll adobat i decorar amb unes herbes fresques d’anet i pipes salades de gira-sol.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Eleccions decisives Els comicis a Veneçuela desencadenen l’expectació mundial
- En clau europea Cordó parcial als ultres
- Pròxim Orient Hamàs demana venjar un dels seus líders mort en una presó israeliana
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques
- Les polítiques de la Unió Europea Espanya insta les tecnològiques a actuar contra els patrons addictius