La recepta de la meva vida

Recepta de calamars amb ceba i comí

«Aquest plat es feia a casa de la meva àvia i em recorda una època molt precisa de la meva vida», recorda Isidro Marqués, xef del Cafè San Telmo

calamares

calamares / Jorge Gil

1
Es llegeix en minuts
Isidro Marqués (Café San Telmo)

«Aquest plat es feia a casa de la meva àvia i em recorda a una època molt precisa de la meva vida. Quan vaig prendre consciència de com m’agradava tenia 10 anys i ja llavors vaig començar a preguntar com es cuinava. M’agrada rememorar aquells moments amb tota la família, cuinant-lo jo mateix. Cal tenir en compte que són una mica picants», explica Isidro Marqués, xef del Café San Telmo.

DIFICULTAT: BAIXA

INGREDIENTS PER A 8 PERSONES

- 1 kg de calamars

- 500 g d’arròs

- 1 cabeça d’alls

- 1 kg de ceba 

- 1 bitxo

- Dues cullerades soperes de comí

- Dues cullerades soperes de mostassa en gra

- Sal i pebre


PREPARACIÓ

1. Fregiu el bitxo, la mostassa en gra i el comí.

2. Quan és tot daurat, fiqueu a la mateixa paella una cabeça d’alls picada, després, 1 quilo de ceba tendra picada (també es piquen les cues verdes) i salteu-ho tot bé a foc alt. 

3. Quan estigui fet, afegiu-hi els calamars amb les potes (tot net), primer a foc alt fins que estigui daurats i després a foc baix. Al cap de 20 minuts, retireu-ho i salpebreu-ho.

Notícies relacionades

4. En una olla a part, bulliu l’arròs saltat prèviament amb all (a Café San Telmo m’agrada fer-ho amb arròs de ‘sushi’ perquè li dona un toc especial). Quan estigui fet, serviu-lo al plat amb els calamars.