La recepta de la meva vida
Recepta de calamars amb ceba i comí
«Aquest plat es feia a casa de la meva àvia i em recorda una època molt precisa de la meva vida», recorda Isidro Marqués, xef del Cafè San Telmo

calamares /
«Aquest plat es feia a casa de la meva àvia i em recorda a una època molt precisa de la meva vida. Quan vaig prendre consciència de com m’agradava tenia 10 anys i ja llavors vaig començar a preguntar com es cuinava. M’agrada rememorar aquells moments amb tota la família, cuinant-lo jo mateix. Cal tenir en compte que són una mica picants», explica Isidro Marqués, xef del Café San Telmo.
DIFICULTAT: BAIXA
INGREDIENTS PER A 8 PERSONES
- 1 kg de calamars
- 500 g d’arròs
- 1 cabeça d’alls
- 1 kg de ceba
- 1 bitxo
- Dues cullerades soperes de comí
- Dues cullerades soperes de mostassa en gra
- Sal i pebre
PREPARACIÓ
1. Fregiu el bitxo, la mostassa en gra i el comí.
2. Quan és tot daurat, fiqueu a la mateixa paella una cabeça d’alls picada, després, 1 quilo de ceba tendra picada (també es piquen les cues verdes) i salteu-ho tot bé a foc alt.
3. Quan estigui fet, afegiu-hi els calamars amb les potes (tot net), primer a foc alt fins que estigui daurats i després a foc baix. Al cap de 20 minuts, retireu-ho i salpebreu-ho.
Notícies relacionades4. En una olla a part, bulliu l’arròs saltat prèviament amb all (a Café San Telmo m’agrada fer-ho amb arròs de ‘sushi’ perquè li dona un toc especial). Quan estigui fet, serviu-lo al plat amb els calamars.
- Debat tècnic Per què la Via Laietana reformada no té arbres: dels túnels del metro al volum dels testos
- Lleida Quatre morts i sis ferits en un accident a l’A-2 a Soses amb quatre cotxes implicats
- CICLISME El caos s’apodera de l’estrena del Tour amb Enric Mas de protagonista
- Victòria del campió d’Europa (2-0) El Madrid topa amb Luis Enrique
- Distribució i IA Amazon ja sap quin producte demanaràs tres mesos abans que ho demanis