La recepta de la meva vida
Recepta de calamars amb ceba i comí
«Aquest plat es feia a casa de la meva àvia i em recorda una època molt precisa de la meva vida», recorda Isidro Marqués, xef del Cafè San Telmo
calamares /
«Aquest plat es feia a casa de la meva àvia i em recorda a una època molt precisa de la meva vida. Quan vaig prendre consciència de com m’agradava tenia 10 anys i ja llavors vaig començar a preguntar com es cuinava. M’agrada rememorar aquells moments amb tota la família, cuinant-lo jo mateix. Cal tenir en compte que són una mica picants», explica Isidro Marqués, xef del Café San Telmo.
DIFICULTAT: BAIXA
INGREDIENTS PER A 8 PERSONES
- 1 kg de calamars
- 500 g d’arròs
- 1 cabeça d’alls
- 1 kg de ceba
- 1 bitxo
- Dues cullerades soperes de comí
- Dues cullerades soperes de mostassa en gra
- Sal i pebre
PREPARACIÓ
1. Fregiu el bitxo, la mostassa en gra i el comí.
2. Quan és tot daurat, fiqueu a la mateixa paella una cabeça d’alls picada, després, 1 quilo de ceba tendra picada (també es piquen les cues verdes) i salteu-ho tot bé a foc alt.
3. Quan estigui fet, afegiu-hi els calamars amb les potes (tot net), primer a foc alt fins que estigui daurats i després a foc baix. Al cap de 20 minuts, retireu-ho i salpebreu-ho.
Notícies relacionades4. En una olla a part, bulliu l’arròs saltat prèviament amb all (a Café San Telmo m’agrada fer-ho amb arròs de ‘sushi’ perquè li dona un toc especial). Quan estigui fet, serviu-lo al plat amb els calamars.
-
- Salut pública Els metges avisen de l’expansió de la tinya entre els joves
- Al metatars Què és el neuroma de Morton, la malaltia que pateix Letizia: símptomes i causes
- MEDI AMBIENT La Guàrdia Civil ratifica que les dades de la incineradora del Besòs són "incoherents"
- Perfil Yin Tongyue: L’empresari que va confiar en Barcelona per entrar a Europa
- agenda de BARCELONA Roses i literatura per a un gran Sant Jordi
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- 23 d’abril Portes obertes del Sant Jordi 2024 a Barcelona: 14 edificis emblemàtics per visitar gratis
- Setmana salvatge ⁄ Restaurant Week 2024 ⁄ La Creativitat més ‘salvatge’
- del 19 al 28 d’abril Setmana Medieval de Montblanc