la recepta de la meva vida
Recepta de peus de porc farcits
«Els treballadors del mercat del Born ja els venien a menjar al nostre restaurant. Li hem donat la volta amb 'foie', poma, pinyons i espinacs», diu José Lombardero, xef de Casa Delfín

pies-cerdo
José Lombardero, xef de Casa Delfín, explica per què aquesta és la recepta de la seva vida: «Els peus de porc són una recepta centenària a Casa Delfín, tan antiga com el restaurant. Els treballadors del mercat del Born els venien a menjar perquè aportava molta energia i així podien aguantar la vida enfeinada del mercat. Nosaltres vam voler fer-hi un tomb amb una barreja fresca i de gust intens afegint-hi ‘foie’, poma, pinyons i espinacs. La salsa de bolets aporta consistència al plat i tanca aquest toc de camp que ha de tenir una recepta amb peus de porc. El resultat és un plat amb un gust únic i molt melós i saborós, però gens pesat».
PER AL FARCIT
Ingredients
- 1 poma Golden
- 100 g de botifarra negra
- 1 culleradeta de sal fina
- 1/2 culleradeta de pebre negre
- Unes fulles de farigola fresca
- 50 g de ‘foie’
- 30 g de pinyons
- Unes fulles de menta fresca
- 2 cullerades d’oli d’oliva suau
- Unes fulles d’espinac fresc
Preparació del farcit
1. Esmicolar la botifarra i tallar la poma a daus petits.
2. Ofegar en oli les pomes i afegir-hi la botifarra negra esmicolada.
3. Aromatitzar amb la farigola i afegir-hi els pinyons prèviament torrats. Treure del foc i afegir-hi el ‘foie’ ratllat, la menta picada fina i les fulles d’espinac. Remenar una mica. Salpebrar i reservar.
PER ALS PEUS DE PORC
Ingredients
- 4 peus de porc
- Farcit de peus de porc
- 2 l de brou de verdures
- 10 baies de pebre negre
- 200 ml de vi blanc
- 2 fulles de llorer
- 1 branca petita de romaní
Preparació
1. Cuinar els peus de porc en una olla tapada durant 40 minuts, amb brou de verdures amb llorer, romaní, baies de pebre negre i vi blanc.
2. Desossar en calent i reservar.
3. Farcir la peça de manera que es pugui enrotllar bé amb l’ajuda de paper film. Refredar almenys durant dues hores.
4. Abans de servir, marcar-los a la planxa i posar-los al forn a 180 graus durant set minuts.
PER A LA SALSA
Ingredients
- 200 g de bolets de temporada
- 300 ml de suc de vedella
- 50 ml de vinagre de Mòdena
Preparació
1. Netejar i tallar els bolets a mida mitjana i macerar-les amb suc de vedella i reducció de vinagre de Mòdena.
Notícies relacionades
ACABAT I PRESENTACIÓ
1. Saltejar 200 grams de bolets i posar-los al plat. A continuació, els peus de porc i la salsa. Preparar amb un rajolí d’oli d’oliva.
- Detenen una parella amb sis primats bebès ocults als genitals
- Referent social Mor Enric Morist, el somriure enmig del desastre
- Entrevista Giuseppe Russolillo, president de l’Acadèmia de Nutrició: «El dejuni intermitent no ha sigut concebut per perdre pes i pot posar en risc la salut»
- Barcelona prorroga 24 hores el permís d’obres al Camp Nou
- Investigació ‘La casa dels horrors’ d’Oviedo tenia un desmesurat consum d’aigua i una sala d’estudi per als tres nens
- Detenen una parella amb sis primats bebès ocults als genitals
- Apagada Què ens passa amb la fi del món?
- Referent social Mor Enric Morist, el somriure enmig del desastre
- Enquesta flaix Gairebé un 60% dels espanyols veuen «insuficient» la informació del Govern durant l’apagada, segons el CIS
- El moment del vi Falset obre la temporada primaveral de fires i mostres vinícoles a Catalunya