UN PLAT RODÓ

La Mar Salada: com preparar un arròs de 10

El cuiner Marc Singla posa sobre el foc una cassola marinera on brillen les galeres

22019 arroz 16 9 elperiodico / periodico

2
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

La primera temporada de la web-sèrie gastronòmica ‘Cata Mayor’ arriba a la seva fi amb el capítol número 10. I ho fa en gran, endinsant-se fins al fons en el món de l’arròs, un dels ingredients més versàtils del món, i discutits, sobretot, en la subclasse de la paella, capaç de revoltar persones de tarannà pacífic quan es tracta d’avaluar la seva puresa.

L’arròs que presenta ‘Cata Mayor’ no és una paella, sinó una cassola amb galeres, un ‘arròs del senyoret’, cuinat per un especialista de primer ordre: Marc Singla, xef de La Mar Salada.

El periodista Pau Arenós aprofundeix, a La Barceloneta, plaça arrossera (ja sigui positivament o negativament, amb triomfs i desenganys), en l’art de preparar la gramínia universal. Segons els enganxats al cereal, a La Mar Salada cuinen alguns dels millors arrossos de Barcelona, sota la direcció dels propietaris, Marta Cid i Albert Enrich, que, al seu torn, són també amos d’un altre lloc amb grans molt celebrats: Can Ros.Can Ros.

Notícies relacionades

Marc Singla mostra pas a pas el procés (elecció dels peixos, el torrat de la matèria al forn, el 'fumet', el sofregit...) fins a la victòria final, entre focs que cremen les celles.

Els altres nou capítols de la web-sèrie ‘Cata Mayor’ s’han ocupat d’acostar als aficionats al gènere algunes preparacions o productes d’alt valor col·lectiu: els formatges de La Teca/Vila Viniteca, la truita de patates d’Al Kostat/Alkimia, els macarrons de Gaig/Gaig a Casa, l’ensalada russade Tapas 24, el taco de Niño Viejo/Hoja Santa, el 'dim sum' de Kao Dim Sum, el tàrtar' de Lomo Bajo/Lomo Alto, el 'nigiri' de Koy Shunka i la pizza de Frankie Gallo Cha Cha Cha.   

Tots els episodis de ‘Cata Mayor’

Un dels ingredients més versàtils del món cuinats en una cassola amb galeres pel cuiner Marc Singla.

Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova, i en els secrets d’aquestes elaboracions.

¿Amb ceba o sense? El xef Jordi Vilà revela per primera vegada les seves estratègies per aconseguir una truita perfecta.

Uns macarrons de cardenal celestials preparats per Carles Gaig. Un plat intens i saborosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensalada Russa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i li mostra el que fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petites bocades cantoneses.

 ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el 'nigiri' perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’'itamae' Hideki Matsuhisa

Massa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat.