la recepta de la meva vida

Recepta de cremós de moniato, bolets i col kale

Laura Veraguas, del restaurant Iradier, proposa aquesta recepta que "simbolitza les diferents capes de la terra"

1
Es llegeix en minuts
Laura Veraguas (Iradier)

«Simbolitza les capes de la terra. El moniato és el que està a sota; els bolets, el que hi ha sobre la superfície al voltant dels arbres, i la col kale, la vegetació».

INGREDIENTS

2 kg de moniatos

350 g de gírgoles de castanyer o un altre bolet fresc de temporada

400 g de col kale arrissada

Romaní fresc

1,5 l d’aigua

Oli d’oliva verge extra

Oli d’oliva 0,4º

Sal i pebre

PREPARACIÓ

1.    Preescalfem el forn a 180 graus.

2.    Posem en infusió tres branques de romaní en oli d’oliva verge extra a menys de 70 graus.

3.    Pelem i tallem els moniatos en trossos irregulars. Els col·loquem en una safata de forn, els oliem, els salpebrem i hi afegim branques de romaní per aromatitzar-ho. Es cuinen a 180 graus durant 15-20 minuts perquè se segellin les parets del moniato, es concentrin els seus sucres propis i la seva aigua no es perdi en la cocció. A l’acabar, els punxem per veure si estan al seu punt.

4.    Els posem en una olla i els cobrim d’aigua. Ho bullim 2,5 minuts perquè deixin anar els sucres i permetin una bona emulsió del puré.

5.    Els introduïm en un robot de cuina o vas batedor. Hi afegim lentament el líquid resultant de la cocció fins a aconseguir la cremositat i la untuositat desitjades. Ho salpebrem i ho reservem.

6.    Netegem els bolets amb un drap humit (no sota l’aixeta) i els racionem.

7.    Esfullem la col kale arrissada i el nervi central. Tallem a la juliana.

8.    Saltem els bolets en una paella ben calenta sense cuinar-los més del compte (han de mantenir la seva forma i no perdre la seva aigua), afegint-hi una mica d’oli i ho salpebrem. Ho reservem.

9.    Saltem la col kale en una paella ben calenta, a foc fort amb oli, sal i pebre, fins a aconseguir un producte cuinat i cruixent a la vegada. Ho reservem. 

PRESENTACIÓ

1.    Estenem al plat tres o quatre cullerades soperes de puré de moniato formant un cercle gran.

Notícies relacionades

2.    Hi posem els bolets, amb oli de la infusió de romaní. Ho salpebrem.

3.    Ho coronem amb la col kale sobre els bolets, tapant-los, i ho salem.