la recepta de la meva vida
Recepta de cremós de moniato, bolets i col kale
Laura Veraguas, del restaurant Iradier, proposa aquesta recepta que "simbolitza les diferents capes de la terra"
«Simbolitza les capes de la terra. El moniato és el que està a sota; els bolets, el que hi ha sobre la superfície al voltant dels arbres, i la col kale, la vegetació».
INGREDIENTS
2 kg de moniatos
350 g de gírgoles de castanyer o un altre bolet fresc de temporada
400 g de col kale arrissada
Romaní fresc
1,5 l d’aigua
Oli d’oliva verge extra
Oli d’oliva 0,4º
Sal i pebre
PREPARACIÓ
1. Preescalfem el forn a 180 graus.
2. Posem en infusió tres branques de romaní en oli d’oliva verge extra a menys de 70 graus.
3. Pelem i tallem els moniatos en trossos irregulars. Els col·loquem en una safata de forn, els oliem, els salpebrem i hi afegim branques de romaní per aromatitzar-ho. Es cuinen a 180 graus durant 15-20 minuts perquè se segellin les parets del moniato, es concentrin els seus sucres propis i la seva aigua no es perdi en la cocció. A l’acabar, els punxem per veure si estan al seu punt.
4. Els posem en una olla i els cobrim d’aigua. Ho bullim 2,5 minuts perquè deixin anar els sucres i permetin una bona emulsió del puré.
5. Els introduïm en un robot de cuina o vas batedor. Hi afegim lentament el líquid resultant de la cocció fins a aconseguir la cremositat i la untuositat desitjades. Ho salpebrem i ho reservem.
6. Netegem els bolets amb un drap humit (no sota l’aixeta) i els racionem.
7. Esfullem la col kale arrissada i el nervi central. Tallem a la juliana.
8. Saltem els bolets en una paella ben calenta sense cuinar-los més del compte (han de mantenir la seva forma i no perdre la seva aigua), afegint-hi una mica d’oli i ho salpebrem. Ho reservem.
9. Saltem la col kale en una paella ben calenta, a foc fort amb oli, sal i pebre, fins a aconseguir un producte cuinat i cruixent a la vegada. Ho reservem.
PRESENTACIÓ
1. Estenem al plat tres o quatre cullerades soperes de puré de moniato formant un cercle gran.
Notícies relacionades2. Hi posem els bolets, amb oli de la infusió de romaní. Ho salpebrem.
3. Ho coronem amb la col kale sobre els bolets, tapant-los, i ho salem.
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Tall de llum Una avaria deixa 1.200 abonats sense electricitat durant tota la nit a Barcelona
- Dos morts en un incendi agrícola a la Segarra
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Sèries 'Desaparegut', el fenomen que ha arribat al número 1 de Netflix: "Mai m’hauria imaginat que l’èuscar m’obriria camí com a actor"
- La UE debatrà de nou l’oficialitat del català el 18 de juliol
- Joan Carles I es reivindica amb unes memòries després de cinc anys d’‘autoexili’
- La consellera de Salut, en contra d’ampliar el Prat
- Els convocants afirmen que tres de cada quatre jutges i fiscals secunden l’aturada