A LA PERUANA
Recepta de les patates braves amb 'rocoto' d'Andrés Huarcaya
El xef d'El Practic és un peruà que es va criar a Barcelona. Les seves braves recorden el seu país: porten xili 'rocoto'
INGREDIENTS PER A UNES 8 PERSONES
Per a la salsa de 'rocoto'
- 1 'rocoto' made in Perú
- 2 cebes de Figueres
- 4 grans d’all
- 1 kg de tomàquet fregit
- 40 ml d’oli d’oliva verge extra
- 10 g de pebre vermell de La Vera
- 40 g de conyac
- C/S de sal i pebre
Per a l'allioli
- 2 grans d’all
- 2 ous de granja (o pasteuritzats)
- 130 g d’oli de gira-sol
- C/S de sal
- 50 g d’oli d’oliva suau
Per a les patates
- 2 kg de patata agra
- 1 l d'oli per fregir tipus gir-sol o oleic
PREPARACIÓ
Per a la salsa de 'rocoto'
1. Tallem la ceba i l’all en brunoise (daus petits).
2. Netegem el 'rocoto' de llavors i parts blanques, el tallem a daus d’uns 2x2 centímetres (fem servir guants al manipular-lo: és molt picant).
3. Sofregim la ceba, l’all i el 'rocoto', com si fos un sofregit. És important que es dauri molt bé.
4. Hi afegim el pebre vermell i tot seguit el tomàquet fregit i el conyac. Deixem evaporar l’alcohol.
5. Ho cuinem lentament durant 1 hora, vigilant que no es cremi.
6. Ho triturem i rectifiquem de sal i pebre, ho passem per un colador fi, ho deixem refredar i ho conservem en fred.
Per a l’allioli
1. Pelem i netegem l’all traient-li el germen.
2. Triturem l’all amb l’ou i la sal, i ho comencem a muntar amb els olis.
Per a les patates
1. Pelem i tallem les patates tipus fregides clàssiques.
Notícies relacionades2. Les coem a 150°-160° fins que estiguin cuites. Les reservem.
3. Les fregim a 180°-190° fins que estiguin daurades. Les escorrem sobre paper absorbent.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se