FÀCIL D'OBRIR
8 receptes senzilles amb llaunes de conserva
El xef executiu de La Brújula, Miguel Vega, ens dona vuit receptes senzilles i exquisides

playa
1. PLATJA DE FALSA SORRA AMB SARDINETES AMB OLI D’OLIVA
-Avarem les nostres petites sardinetes en una platja feta amb blat de moro torrat picat fins a obtenir-ne una sorra que disposarem al plat, i la decorarem amb algun cargol de mar.
-Passem les sardinetes per aquesta sorra perquè el cruixent s’hi adhereixi.

2. XIPIRONS AMB MOLLA DE PA DE BLAT DE MORO
-Tallem uns daus de molla de pa i els suquem a la salsa dels xipirons amb la tinta.
-Els disposem en un plat i hi col·loquem a sobre els xipirons.

3. ‘XOUBIÑAS TEX MEX’
-Tallem les tortillas de blat amb un motllo per fer unes tortillas molt més petitones.
-Fem el pico de gallo (picada de ceba, jalapeños escabetxats, pebrot verd i tomàquet).
-Elaborem guacamole amb alvocat, tomàquet ratllat, ceba picadeta, oli d’oliva, pebre o tabasco al gust, sal i suc de llima.
-Disposem una mica de salsa ranxera en un bol.
-Preparem els minitacos combinant les sardinetes (xoubiñas) amb oli d’oliva amb la resta d’ingredients.

4. SARDINETES AMB OLI D’OLIVA SOBRE ‘CARPACCIO’ DE TOMÀQUET, ALFÀBREGA I TÒFONA BLANCA
-Laminem el tomàquet molt-molt fi i el disposem sobre el plat.
-L’amanim amb pebre negre, oli de tòfona blanca La Rustichella i alfàbrega acabada de tallar.
-Col·loquem les sardinetes ordenades sobre la base de carpaccio i ho acabem afegint-hi unes escames de sal marina.

5. NAVALLES EN ‘CHUPITO’
-Refredem la llauna de navalles en aigua amb gel.
-Repartim el líquid de la llauna en gots de chupito amb una rodanxa de llimona.
-Disposem les navalles en un plat i les acompanyem amb els chupitos.

6. HUMUS, XIPIRONS I PÈTALS D’ENDÍVIA
-Sobre una base de ruca disposem humus amb pebre vermell de la Vera.
-Hi col·loquem les fulles d’endívia i, a sobre, els xipirons amb oli d’oliva.

7. ENSALADILLA RUSSA AMB MENTA, ALL NEGRE I VENTRESCA DE TONYINA
-Fem una ensaladilla russa amb patata, pastanaga i pèsols cuits.
-La barregem amb maionesa casolana i hi afegim menta tallada i trossets d’all negre.
-Ho decorem amb unes rodanxes de cogombre.
-Disposem la ventresca tal com surt de la llauna i hi afegim escames de sal.

8. EMPANADES DE ‘XOUBA’ GUISADA
Notícies relacionades-Per al farciment, ofeguem ceba i panses de Corint, i hi afegim el contingut d’una llauna de xoubas (sardines) guisades i ho barregem.
-Elaborem o comprem feta una massa per a empanada i l’enfornem amb aquest farciment.
- "Posa’t faldilla i et posaré un 7"
- Els mals hàbits dels ‘boomers’ desafien el sistema de salut
- Balanç comercial d’equipaments municipals Agonia comercial en mercats de la província de BCN
- Innovació tecnològica Espanya postula Móra la Nova per acollir una gigafactoria europea d’IA
- Música urbana Bad Gyal mana el dia inaugural del Share Festival
- Futbol El català, la condició indiscutible per a Aitana Bonmatí al seu nou documental: "Que pugui parlar en la meva llengua ha de ser respectat"
- Pablo Ojeda, nutricionista, sobre la fórmula per acabar amb la inflor abdominal: "L'ordre importa més del que et penses"
- Platja El pacífic poble a només 15 minuts de Santa Coloma de Gramenet: espectacular
- Els consells de Maria José Valiente Maria José Valiente, psicòloga: "Quan envellim, ens reconciliem amb el temps"
- EL MERCAT BLANC-I-BLAU L’Espanyol fitxa Kike García, cinquè reforç a cost zero