Dies intensos

Gastronomic Forum Barcelona, Science & Cooking World Congress, Food Lab... Aquesta és l’agenda ‘gastro’ per a la setmana vinent

  • La setmana del 7 al 13 de novembre arriba farcida d’actes relacionats amb la gastronomia que se celebraran a Barcelona. Són aquests

Gastronomic Forum Barcelona, Science & Cooking World Congress, Food Lab... Aquesta és l’agenda ‘gastro’ per a la setmana vinent
3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La setmana vinent es presenta farcida d’activitats relacionades amb la gastronomia, i nosaltres no ens les perdrem. Aquestes són algunes de les que hauries d’apuntar a la teva agenda gurmet, moltes sota el paraigua del Gastronomic Forum Barcelona.

Gastronomic Forum Barcelona (Barcelona, del 7 al 9 de novembre)

La pròxima edició de Gastronomic Forum Barcelona, que se celebrarà al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, reunirà gairebé 300 empreses expositores. La cita gastronòmica més rellevant de la tardor per al sector comptarà amb un centenar de cuiner, molts d’ells multiestrellats, i experts de 15 països sota el lema ‘Darrere de la cuina’. Un dels blocs estarà dedicat al poder transformador de la cuina, en què la xef i activista turca Ebru Baybara, fundadora del restaurant Cercis Murat Mansion (Mardin, Turquia), juntament amb els cuiners Lara Martín (Mina, Bilbao, una estrella Michelin), Diego Valdivieso (Cascanueces, Bilbao), Ekaitz Apraiz (Tunateca), i membres de la Bisubi Fundazioa (Biscaia), exposaran les seves iniciatives sostenibles per oferir una cuina de qualitat més assequible.


Science & Cooking World Congress (Barcelona, del 7 al 9 de novembre)

L’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) acollirà el Science & Cooking World Congress, l’únic congrés internacional en què ciència i gastronomia s’uneixen per reflexionar sobre el present i el futur del sector en clau de formació, sostenibilitat i salut. Sota el lema ‘Ingredients, tradició i innovació’, el congrés busca consolidar aquests tres pilars en tres vessants: l’acadèmica, la gastronòmica i la social, sempre sota el discurs de la formació, la sostenibilitat i la salut. Aquesta nova edició comptarà amb 23 delegacions i ponències a l’Aula Magna i el Paranimf que es retransmetran en ‘streaming’, trobades de Personal Meeting, tallers, taules rodones de debat i una zona de ‘brunch’ amb tallers dels diferents perfils de l’edició. Jordi Cruz entregarà el premi Sferic Award a Ana Rôs i tancarà el congrés el xef i reboster Jordi Roca.


Presentación de la guia ‘Barcelona Slow Food Guide 2023’ (Barcelona, 9 de novembre)

Amb 12 locals nous arriba la quarta edició d’aquesta guia que inclou 101 locals restaurants, bars, xiringuitos i gelateries que aposten decididament per la biodiversitat, la sostenibilitat i la responsabilitat. D’aquests, 25 són els ‘ninges’ de la sostenibilitat, exemples d’una restauració diversa, inclusiva i crítica, que seran distingits amb un Cargol, el reconeixement més prestigiós del món Slow Food. Es presentarà a l’Auditori del Gastronomic Forum Barcelona.


Fòrum Lab (Barcelona, del 7 al 9 de novembre)

Notícies relacionades

També en el marc de Gastronomic Forum Barcelona, Forum Lab inclourà tres grans esdeveniments: acollirà una jornada del Science & Cooking World Congress; el simposi Foodture, organitzat per Barcelona Centre de Disseny (BcD) i que tindrà com a tema central ‘Regenerative Food Industries’; i una jornada sobre la gestió del servei de restaurants i les necessitats actuals del personal de sala, un dels grans problemes actuals de les cases de menjar.


We’re Smart Green Awards (Barcelona, del 7 al 9 de novembre)

Gastronomic Forum Barcelona també serà seu d’un altre acte important, i a més per primera vegada: acollirà la gala de l’entrega dels premis We’re Smart Green Awards, amb què We’re Smart World (WSW), organització de referència mundial de la cuina basada en verdures i fruites, reconeix els millors restaurants del món en aquesta categoria. L’acte comptarà entre els convidats amb 60 xefs procedents de 15 països... Hi haurà més premis a la fira barcelonina: el The Best Dessert, que premiarà el millor plat dolç; el que distingirá el Millor Panettone Artesà d’Espanya 2022; els premis Cuiner, Josep Mercader i premis InnoForum, i la revista ‘Cuina’ donarà a conèixer quin és el plat favorit dels catalans, després de la votació dels lectors.