Recepta desastrosa

‘The New York Times’ la fa grossa a Twitter amb un desastrós pa amb tomàquet

  • Un vídeo del pas a pas d’aquest plat típic català indigna i escandalitza els usuaris de la xarxa social

‘The New York Times’ la fa grossa a Twitter amb un desastrós pa amb tomàquet

EFE / Carlos Barba

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Amb la gastronomia no es juga. I menys amb les icones. Això ho ha comprovat ‘The New York Times’, que ha penjat a Twitter un vídeo explicant el pas a pas del ‘pa amb tomàquet’ que, per dir-ho finament, ha sigut molt desafortunat.

Més que fer-lo, l’ha perpetrat. I aquest gran fòrum mundial que és Twitter s’ha escandalitzat amb el que ha vist: com a recomanació per utilitzar tomàquets al final de la seva temporada de tomàquets, proposen fer un «pan con tomate», així, en castellà.

Amb meitats de tomàquets cherry

Ja amb el nom ha aixecat alguna ampolla, però el pitjor estava per arribar. Ratllen el tomàquet (¡ecs!), l'evoquen sobre una llesca de pa torrat, la freguen amb all i, atenció, cobreixen la llesca amb rodanxes de tomàquet i meitats de tomàquets cherry.

Si explicat així a qualsevol se li estarrufaria el cabell, veure el vídeo és encara pitjor. Aquí el tens.

Notícies relacionades

En text de l’enllaç que porta a la recepta, el text diu que és una versió, però ni així ha rebaixat els ànims: «La majoria dels cuiners catalans simplement tallen el tomàquet a creu i fan massatges vigorosament al pa torrat amb el costat tallat. D’altres ratllen la polpa del tomàquet i la col·loquen sobre el pa. Aquesta versió afegeix rodanxes de tomàquet i una dispersió de tomàquets cherry per a un primer plat substancial».

Els usuaris de la xarxa social els ha faltat temps per criticar, vilipendiar, insultar els autors del vídeo. També se n’han rigut. D’altres, simplement, han demanat «respecte». Però no ha deixat ningú indiferent. Han tocat una icona sagrada i això no es fa.