Alta cuina vegetal
Vuit xefs ‘verds’, Premi Cuiner de l’Any
El guardó de Madrid Fusión recau aquest any en Andoni Luis Aduriz, Rodrigo de la Calle, Ricard Camarena, Xavier Pellicer, Ignacio Echapresto, Fernando del Cerro, Luis Callealta i Javier Olleros
Premio Silestone /
Vuit «activistes del verd» han compartit per primera vegada el Premi Cuiner de l’Any que atorga la cimera gastronòmica internacional Madrid Fusión i que, en aquesta 19a edició dedicada a la gastronomia circular, ha premiat a qui des de fa anys treballen en una cuina basada en el món vegetal. Es tracta d’Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, Guipúscoa), Rodrigo de la Calle (El Invernadero, Madrid), Ricard Camarena (restaurant homònim a València), Xavier Pellicer (restaurant homònim a Barcelona), Ignacio Echapresto (Venta Moncalvillo, La Rioja), Fernando del Cerro (Casa José, Madrid), Luis Callealta (Ciclo, Cadis) i Javier Olleros (Culler de Pau, Pontevedra).
Considerat un dels premis més rellevants de Madrid Fusión, el Premi Cuiner de l’Any sol reconèixer la distintiva aportació d’un xef a la gastronomia però aquest dimarts l’han recollit vuit dels màxims representants de la cuina basada en el món vegetal, que posen en relleu diàriament.
‘Newsletter’ Cata Mayor
Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
El reconeixement destaca l’evolució cap a models més sostenibles que s’està percebent en l’alta gastronomia i que té reflex en iniciatives com l’estrella verda de la guia Michelin, que en l’última edició de la seva ‘bíblia’ gastronòmica va estrenar aquest guardó per distingir 21 restaurants amb més compromís mediambiental, i el certificat ‘Cuina eficient i sostenible’ que Guía Repsol ha desenvolupat al costat d’Aenor per reconèixer l’eficiència energètica i el respecte mediambiental en la gastronomia.
En aquest projecte participen 14 restaurants, entre els quals Aponiente, Azurmendi, Cenador de Amós, Lúa, Disfrutar, Coque, Arzak, Ramon Freixa, El Invernadero, Bagá i Mo de Movimiento.
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 70.048, segon premi de la Loteria de Nadal 2025
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 Comprovar Loteria Nadal 2025: consultar si el meu dècim té premi
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 79432, primer premi, el Gordo de la Loteria de Nadal 2025
- Els votants de Sánchez se’n van amb Vox
- Festes Viu un Nadal de somni per a tota la família als Pirineus catalans amb activitats gratuïtes, tallers i concerts: només al desembre
- Hola Netflix, adeu cines El final d’una era en el cine: així van ser les dues setmanes més convulses al Hollywood del segle XXI
- IRTA-CReSA L’auditoria del Govern considera «segur» el laboratori d’on se sospita que va sortir el brot de pesta porcina
- ¿Què han votat els teus parents en les eleccions d’Extremadura? Mapa de resultats carrer a carrer
- SORTEIG DE NADAL 2025 El Gordo premia hotelers que van alimentar els bombers en els incendis de Lleó: «Ho hem sabut a l’anar a donar menjar a les vaques»
