Una Diada per al paladar

Un pa, una rosa de xocolata, un gelat... Sant Jordi també és gastronòmic

  • 10 bons restaurants de Barcelona i voltants que has de visitar abans que acabi l’abril

Un pa, una rosa de xocolata, un gelat... Sant Jordi també és gastronòmic
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Sant Jordi és dia de roses i llibres, però també ho pot ser de gastronomia, sobretot si és amb aliments relacionats amb la Diada. I aquests dolços exemples que et proposem unes línies més avall casen a la perfecció amb una jornada tan bonica com aquesta, que anirà precedida, el dissabte 22 d’abril a les 13.00 hores, per un tast de cinc vins de dones maridats amb cinc autores a l’Espai Boqueria (a propíssim d’allà, a la plaça de la Gardunya, hi haurà una parada de venda de llibres gastronòmics).

I ara, a menjar aquesta dolça menja.

Pa de Sant Jordi (Forn Sant Josep)

El Forn Sant Josep (Roger de Llúria, 98) ha guanyat el concurs que premia el millor pa de Sant Jordi del 2023. En aquesta edició, la sisena, hi han participat més de 30 forners i pastissers professionals de tot Catalunya. El jurat en va valorar l’aspecte exterior, una forma determinada, el dibuix de les barres que representen la senyera, el gust, la qualitat dels ingredients i la textura (pel tipus de pastat i el tracte de la fermentació). Així que ja ho saps, si passes per aquest obrador t’assegures una peça imbatible


Roses dolces (Levaduramadre)

Levaduramadre s’apunta a la diada amb unes roses d’aspecte vellutat amb ‘mousse’ de xocolata ‘ruby’, interior gelificat de gerd i pa de pessic sobre una galeta cruixent de pasta sablé. Aquestes peces d’edició limitada es venen per 4,95 € a les cinc botigues de Levaduramadre a Barcelona (Provença, 175; Gran de Gràcia, 199; Balmes, 228; Viladomat, 293, i Sant Gervasi de Cassoles, 119).


‘Gelato’ de Sant Jordi (Badiani)

La gelateria tradicional florentina Badiani ofereix, del 21 al 23 d’abril, un ‘gelato’ elaborat a base de nata i ou, acompanyats de salsa de xocolata i caramel i decorats amb roses de Sant Jordi per sobre, elaborades amb xocolata (entre 3.80 i 5.50 €, segons la mida). També ha creat el sabor Barcelona (xocolata blanca, cúrcuma i ‘ripple’ de gerd, amb el mateix preu que el de Sant Jordi), una ‘burger’ de gelat (pasta de brioix torrat i farcit del ‘gelato’ Buontalenti amb salsa de xocolata i avellana) que es podrà tastar a partir del 24 d’abril per 5,50 €.


Catànies de crema catalana (Cudié)

Notícies relacionades

Catànies Cudié proposa les catànies amb sabor de crema catalana, les tradicionals postres de la cuina catalana convertides en xocolata: és una barreja d’ametlla Marcona caramel·litzada amb praliné de xocolata blanca amb el sabor de la crema catalana. Es ven el ‘pack’ Duet, amb aquesta proposta i la clàssica (100 grams, 4,65 €), o bé les capses de 250 grams (12,50 €) i 35 grams (2,10 €). Un bonic i dolç regal per Sant Jordi.


Dolços d’inspiració turca i llibres ‘gastro’ (Funky Bakers Deli)

Funky Bakers ven rebosteria especial de Sant Jordi unint el millor de la gastronomia local i la d’inspiració turca. Exemples: el ‘babka’, híbrid entre pastís, pa de pessic i pa dolç que es tradueix literalment com a ‘àvia’, el cruixent i laminat pastís danès. També oferirà una àmplia selecció de lectures relacionades amb la gastronomia i roses de diferents colors.