Recepta
El pastís de Nocilla més desitjat de sant Valentí
Els amants de la xocolata no podran resistir-se a aquesta bomba de sucre perfecta per celebrar el Dia dels Enamorats
![El pastís de Nocilla més desitjat de sant Valentí El pastís de Nocilla més desitjat de sant Valentí](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/cbde58c1-95f7-4b34-af8e-d9b27c4fe326_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Si hi ha un aliment amb què es pugui associar sant Valentí, és la xocolata. Amb una capsa de bombons és impossible fallar. Un dolç alegra el dia a qualsevol, també la persona estimada el Dia dels Enamorats. I tot i que encara no ens hem recuperat del tot dels excessos de Nadal, la força de voluntat sobre les dietes estan començant a fallar i ja hi torna a haver lloc per al sucre.
Tot i que les grans superfícies i les pastisseries de barri ja omplen els aparadors amb dolços en forma de cor, continua sent una molt bona opció preparar alguna cosa a casa. Que sigui casolà sempre suma: tindrà menys additius insans i afegirà el plus de carinyo d’haver-lo preparat amb les nostres mans. Els que siguin cuiners aficionats podran treure a resplendir la seva creativitat. I els que no es consideren gaire manetes a la cuina tenen opcions de sobra al seu abast.
Per a aquest últim grup rescatem aquí una recepta amb la qual és impossible fallar. Es podria definir, sense marge d’error, com una autèntica bomba de xocolata: un pastís de Nocilla que bàsicament està fet amb pa de pessic, crema i cobertura. Aquí deixem els passos per separat per poder adaptar la quantitat de xocolata a tots els gustos.
Ingredients
Per al pa de pessic
1 pot de Nocilla
1 iogurt natural
1 mesura d’oli
1 mesura de sucre
3 mesures de farina
3 ous
1 sobre de llevat
Per al farcit
250 g de nata per muntar
1 pot de Nocilla
Per a la cobertura
100 ml de nata
130 g de xocolata
20 g de mantega
Elaboració
El primer que cal fer és elaborar el pa de pessic, ja que ha d’estar ser completament fred per poder farcir-lo. Per això, el millor és fer-ho almenys sis hores abans de finalitzar les postres.
Preescalfeu el forn a 180 graus.
Barregeu en un bol els ingredients humits: el iogurt, el sucre, l’oli, els ous i la Nocilla.
Un cop s’ha aconseguit una crema homogènia, cal anar-hi afegint a poc a poc la barreja tamisada de la farina i el llevat.
Enforneu la massa durant almenys 40 minuts fins que, al punxar-la amb un escuradents, surti net.
Un cop temperat el pa de pessic, el següent és preparar-ne el farcit. Aquesta és la part més senzilla de totes: només cal reservar 25 grams de nata i muntar-ne la resta. Aquests 25 grams cal barrejar-los amb tres cullerades de Nocilla perquè quedi més líquida. Després cal afegir-los a poc a poc a la nata batuda amb compte perquè no perdi consistència.
Obriu el pa de pessic per la meitat i introduïu-hi aquesta crema de nata i xocolata.
Prepareu una cobertura de xocolata. Per fer-ho, poseu la nata a bullir i, un cop hagi arribat al punt d’ebullició, retireu-la del foc i aneu-hi afegint tant la xocolata com la mantega en trossos petits, removent contínuament fins que tot quedi completament integrat. Finalment, afegiu-hi dues cullerades d’aigua.
Col·loqueu el pa de pessic sobre una reixeta i aboqueu-hi per sobre la cobertura fins que el cobreixi per complet.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Operació contra el narcotràfic Els EUA detenen ‘el Mayo’ i un fill del ‘Chapo’, líders del càrtel de Sinaloa
- Eleccions decisives Els comicis a Veneçuela desencadenen l’expectació mundial
- En clau europea Cordó parcial als ultres
- Pròxim Orient Hamàs demana venjar un dels seus líders mort en una presó israeliana
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques