Una llista única

Les 10 pizzeries favorites dels millors pizzers del món

Al primer World Pizza Summit, celebrat a Madrid, s’han reunit els millors dels millors: aquestes són les seves recomanacions

Les 10 pizzeries favorites dels millors pizzers del món
5
Es llegeix en minuts
Javier Sánchez

¿On van a menjar els grans pizzers del món el dia en què no els toca pastar i enfornar? Qui tingui aquesta llista tindrà al seu poder, segurament, una relació única de temples del gaudi. Aprofitant la primera edició del World Pizza Summit, celebrada no a Itàlia, sinó a Madrid, els dies 21 i 22 de novembre del 2022, hem preguntat a 12 dels primers espases que s’han deixat veure per allà pels seus llocs favorits per menjar pizza. 

És a dir, les pizzeries favorites dels millors pizzers del món. Filant molt prim. El resultat és una relació de llocs a tot el planeta que cal tenir sempre a mà.

Concettina Ai Tre Santi (Nàpols) 

Concettina Ai Tre Santi (Nàpols)¡Visca les pizzeries familiars! La família Oliva fa més de 60 anys que està al capdavant d’aquest restaurant, situat al districte obrer de Sanità. A la carta, especialitats tradicionals, però també creacions avantguardistes que inclouen llimona o bròcoli. També ofereixen pizza fregida.

Recomanació de James Elliot de Pizza Pilgrims (Regne Unit, número 7 a la llista de les 50 millors cadenes de pizzeries artesanals del 2022).


I Masanielli di Francesco Martucci (Caserta)

I Masanielli di Francesco Martucci (Caserta)Compte, perquè aquesta recomanació ve amb aval important al darrere. La pizzeria de Francesco Martucci és la número 1 a la llista 50 Top Pizza mundial. Aquí hi ha moltíssima cuina, com ara tomàquet San Marzano cuinat durant 10 hores, cremes de flor de carbassó o olives rostides, per donar forma a pizzes úniques. A més, compagina tres tècniques: al forn, fregides o al vapor.

Recomanació de Francesca Marotta de Fratelli La Búfala (amb restaurants arreu del món, número 30 a la llista de les 50 millors cadenes de pizzeries artesanals del 2022) i de Fratelli Figurato (millor pizzeria d’Espanya i segona millor pizzeria d’Europa a la llista 50 Top Pizza 2022).


I Masanielli di Sasà Martucci (Caserta, Itàlia)

I Masanielli di Sasà Martucci (Caserta, Itàlia)Entre germans queda la cosa. L’avantatge de passar per Caserta i voler provar la cuina dels Martucci és que, si en Francesco no té lloc, potser en Sasà sí que en té. També maneja les tres maneres de cuinar la pizza i disposa d’una carta en la qual es barregen pizzes clàssiques amb d’altres de més creatives.

Recomanació de Francesco Martucci d’I Masanielli (Caserta, Itàlia).


50 Kaló de Ciro Salvo (Nàpols i Londres)

50 Kaló de Ciro Salvo (Nàpols i Londres)El curiosíssim nom d’aquesta pizzeria ve a significar «bona barreja» en dialecte napolità. Salvo presumeix d’una massa lleugera i molt fàcil de digerir. A sobre hi posa creacions clàssiques com la marinera o la margarida, però també disposa d’un ampli assortiment de pizzes vegetals: el signe dels temps.

Recomanació d’Errico Porzio (número 8 a la llista de les 50 millors cadenes de pizzeries artesanals del 2022 i premi Performance of the Year).


Dieci (Nàpols)

Dieci (Nàpols)En aquesta ‘osteria’ no només se serveix pizza, sinó també suculents plats de pasta. Les pizzes són d’estil clàssic i amb la típica massa napolitana, esponjosa i inconfusible. El lloc resulta molt pintoresc. Cercadors de pizzeries ‘cuquis’, absteniu-vos-en.

Recomanació d’Hugo Rodríguez de Prada de Grosso Napoletano(Espanya, número 3 a la llista de les 50 millors cadenes de pizzeries artesanals del 2022).


Da Michele (Nàpols, Roma, Milà, Barcelona, Tòquio i Fukuoka)

Da Michele (Nàpols, Roma, Milà, Barcelona, Tòquio i Fukuoka)Da Michele pot presumir d’ostentar el primer lloc a la llista de les 50 millors cadenes de pizzeries artesanals del 2022. El seu únic secret és una massa irresistible i una carta minimalista: tan sols es poden demanar la pizza margarida i la marinera. Difícil equivocar-se així.

Recomanació de Vincenzo Capuano (número 14 a la llista de les 50 millors cadenes de pizzeries artesanals del 2022 i premi Mammafiore One to Watch 2022).


Sorbillo (Itàlia, Nova York, Miami i Tòquio)

Sorbillo (Itàlia, Nova York, Miami i Tòquio)Gino Sorbillo és un d’aquells pizzers de raça, pertanyent a una de les famílies de ‘pizzaioli’ més antigues del món. A les seves receptes utilitza farina ecològica i tomàquet i mozzarella emparats sota marques de qualitat.

Recomanació de Da Michele (amb restaurants a Nàpols, Roma, Milà, Barcelona, Tòquio i Fukuoka).


Joe and Pats NYC (Nova York)

Joe and Pats NYC (Nova York)Els germans Giuseppe i Pasquale Pappalardo van emigrar des de Nàpols fins a Nova York per obrir aquest clàssic el 1960. La seva massa fina a l’estil napolità és el secret més ben guardat d’un restaurant que ha guanyat estatus de culte amb els anys. Tot i que claven els clàssics, també fan pizzes amb formatge vegà o amb massa de coliflor.

Recomanació de Paulie Gee’s (amb locals per tot els Estats Units i número 16 a la llista de les 50 millors cadenes de pizzeries artesanals del 2022).


Grosso Napoletano (locals per tot Espanya)

Grosso Napoletano (locals per tot Espanya)Aquesta cadena espanyola pot presumir d’ocupar el tercer lloc a la llista de les 50 millors cadenes de pizzeries artesanals del 2022. En només cinc anys han aconseguit guanyar-se una legió de fans que idolatren la seva massa a l’estil napolità, el treball dels seus ‘pizzaioli’ arribats d’Itàlia o receptes innovadores per a les quals no han dubtat a col·laborar amb la formatgeria Formaje o amb el xef mexicà Roberto Ruiz.

Recomanació de Fabio Cristiano (mestre de L’Scuola di Pizzaiolo, elegida millor escola segons el rànquing 50 Top Pizza i que està a punt d’obrir seu a Madrid).


Pepe in Grani (Caiazzo)

Notícies relacionades

Pepe in Grani (Caiazzo)Franco Pepe és un dels grans noms del món de la pizza actual, triat millor xef de pizza a la gala The Best Chef Award. Al seu restaurant fa honor a la tradició, però reinventada: només enforna els ingredients que tenen bon pas pel forn i reinventa receptes com la clàssica capritxosa a base de tècniques de cuina.

Recomanació de Massimiliano Saieva (mestre formador de ‘pizzaioli’).