Rebosteria
¿Pa de pessic esponjós? Aquest és el truc d’Eva Arguiñano
¿Com pots fer crispetes a la paella?
De vegades, quan cuinem no obtenim el resultat esperat. Això pot passar també amb els pans de pessic, un plat de rebosteria que ens encanta que quedi molt, molt esponjós, però no sempre acaba sent així.
Si algú sap com aconseguir aquesta esponjositat, aquesta és Eva Arguiñano, cap de rebosteria del restaurant del seu germà Karlos Arguiñano a Zarautz. A Hogarmanía, la cuinera ha revelat algunes claus a tenir en compte per no fallar quan cuinem un pa de pessic. Són les següents:
Temperatura
La temperatura és un factor clau per a Arguiñano. Abans de començar a cuinar, els ingredients han d’estar a temperatura ambient perquè muntin i es lliguin bé.
Després, per a l’enfornat la rebostera proposa posar la massa quan l’aparell ja estigui preescalfat a 170 ºC, i l’hem de deixar a aquesta temperatura durant 30 minuts. «És important no obrir la porta del forn durant la cocció», recorda.
L’ordre dels ingredients
Notícies relacionadesÉs important seguir correctament un ordre a l’hora d’anar afegint ingredients a la massa. Primer barregem els rovells i les clares ja batudes (amb sucre) per separat, després tamisem sobre la barreja la farina amb llevat i sal, i finalment hi posem l’oli de gira-sol.
Com els treballem
És important barrejar bé els ingredients, sempre amb «moviments suaus i envoltants», que consisteix a fer moviments corbs de baix cap amunt amb suavitat i paciència.
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- Procés a Tailàndia La pena de mort s’allunya del cas Daniel Sancho
- A tot Espanya Sanitat no pot cobrir 473 destinacions per a MIR
- BCN expandirà el bus a demanda durant els pròxims tres anys
- Terratrèmol hores abans de l’inici de la campanya catalana Sánchez anul·la la seva agenda i es planteja renunciar després de la investigació a la seva dona
- Resultats Repsol creu que l’impost a les energètiques decaurà a final d’any
- Competició de vela Lola Casademunt vestirà l’equip dels EUA de la Copa Amèrica
- Resultats trimestrals El Sabadell guanya el 50% més i preveu un rècord de benefici el 2024
- Expansió empresarial Esteve compra a Perrigo la divisió de malalties minoritàries per 275 milions
- Roberto Menéndez: "És important que la IA no estigui en mans de poques empreses"