Rebosteria

¿Pa de pessic esponjós? Aquest és el truc d’Eva Arguiñano

¿Com pots fer crispetes a la paella?

¿Pa de pessic esponjós? Aquest és el truc d’Eva Arguiñano
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

De vegades, quan cuinem no obtenim el resultat esperat. Això pot passar també amb els pans de pessic, un plat de rebosteria que ens encanta que quedi molt, molt esponjós, però no sempre acaba sent així. 

Si algú sap com aconseguir aquesta esponjositat, aquesta és Eva Arguiñano, cap de rebosteria del restaurant del seu germà Karlos Arguiñano a Zarautz. A Hogarmanía, la cuinera ha revelat algunes claus a tenir en compte per no fallar quan cuinem un pa de pessic. Són les següents:

Temperatura

La temperatura és un factor clau per a Arguiñano. Abans de començar a cuinar, els ingredients han d’estar a temperatura ambient perquè muntin i es lliguin bé. 

Després, per a l’enfornat la rebostera proposa posar la massa quan l’aparell ja estigui preescalfat a 170 ºC, i l’hem de deixar a aquesta temperatura durant 30 minuts. «És important no obrir la porta del forn durant la cocció», recorda. 

L’ordre dels ingredients 

Notícies relacionades

És important seguir correctament un ordre a l’hora d’anar afegint ingredients a la massa. Primer barregem els rovells i les clares ja batudes (amb sucre) per separat, després tamisem sobre la barreja la farina amb llevat i sal, i finalment hi posem l’oli de gira-sol.

Com els treballem

És important barrejar bé els ingredients, sempre amb «moviments suaus i envoltants», que consisteix a fer moviments corbs de baix cap amunt amb suavitat i paciència.