Rebosteria
¿Pa de pessic esponjós? Aquest és el truc d’Eva Arguiñano
¿Com pots fer crispetes a la paella?
De vegades, quan cuinem no obtenim el resultat esperat. Això pot passar també amb els pans de pessic, un plat de rebosteria que ens encanta que quedi molt, molt esponjós, però no sempre acaba sent així.
Si algú sap com aconseguir aquesta esponjositat, aquesta és Eva Arguiñano, cap de rebosteria del restaurant del seu germà Karlos Arguiñano a Zarautz. A Hogarmanía, la cuinera ha revelat algunes claus a tenir en compte per no fallar quan cuinem un pa de pessic. Són les següents:
Temperatura
La temperatura és un factor clau per a Arguiñano. Abans de començar a cuinar, els ingredients han d’estar a temperatura ambient perquè muntin i es lliguin bé.
Després, per a l’enfornat la rebostera proposa posar la massa quan l’aparell ja estigui preescalfat a 170 ºC, i l’hem de deixar a aquesta temperatura durant 30 minuts. «És important no obrir la porta del forn durant la cocció», recorda.
L’ordre dels ingredients
Notícies relacionadesÉs important seguir correctament un ordre a l’hora d’anar afegint ingredients a la massa. Primer barregem els rovells i les clares ja batudes (amb sucre) per separat, després tamisem sobre la barreja la farina amb llevat i sal, i finalment hi posem l’oli de gira-sol.
Com els treballem
És important barrejar bé els ingredients, sempre amb «moviments suaus i envoltants», que consisteix a fer moviments corbs de baix cap amunt amb suavitat i paciència.
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Concurs 55 candidats estrella de tot el món opten a dissenyar el Liceu Mar
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- "En algun moment hauré de fer el dol"
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Consultori de parella Rosa Rabbani, psicòloga: "El criteri per anar o no El criterio para ir o no al dinar de Nadal amb la teva família política és pensar en la teva parella"
- Una nova guerra dels dos grans Florentino i Laporta se les tenen
- LA TEMPORADA BLANC-I-BLAVA Garagarza reapareix a la ciutat esportiva de l’Espanyol després de l’infart
- igualtat de gènere Dones en Joc impulsa el paper de la dona en el món de l’esport
- Un Punter demolidor salva la ratxa en la tercera pròrroga

