Rebosteria
¿Pa de pessic esponjós? Aquest és el truc d’Eva Arguiñano
¿Com pots fer crispetes a la paella?
De vegades, quan cuinem no obtenim el resultat esperat. Això pot passar també amb els pans de pessic, un plat de rebosteria que ens encanta que quedi molt, molt esponjós, però no sempre acaba sent així.
Si algú sap com aconseguir aquesta esponjositat, aquesta és Eva Arguiñano, cap de rebosteria del restaurant del seu germà Karlos Arguiñano a Zarautz. A Hogarmanía, la cuinera ha revelat algunes claus a tenir en compte per no fallar quan cuinem un pa de pessic. Són les següents:
Temperatura
La temperatura és un factor clau per a Arguiñano. Abans de començar a cuinar, els ingredients han d’estar a temperatura ambient perquè muntin i es lliguin bé.
Després, per a l’enfornat la rebostera proposa posar la massa quan l’aparell ja estigui preescalfat a 170 ºC, i l’hem de deixar a aquesta temperatura durant 30 minuts. «És important no obrir la porta del forn durant la cocció», recorda.
L’ordre dels ingredients
Notícies relacionadesÉs important seguir correctament un ordre a l’hora d’anar afegint ingredients a la massa. Primer barregem els rovells i les clares ja batudes (amb sucre) per separat, després tamisem sobre la barreja la farina amb llevat i sal, i finalment hi posem l’oli de gira-sol.
Com els treballem
És important barrejar bé els ingredients, sempre amb «moviments suaus i envoltants», que consisteix a fer moviments corbs de baix cap amunt amb suavitat i paciència.
- La cuina d’una obra mestra Rosalía, una cap que sap escoltar
- Successos Carrera contra rellotge per trobar el ‘Titan’: ¿quant temps podem viure amb poc oxigen?
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- CORRUPCIÓ AL PP La Fiscalia demana l'arxiu de les actuacions contra Gallardón per la compra d'Inassa en el 'cas Lezo'
- Sánchez agita el debat de les pensions amb ajudes a les dones
- Automobilisme Lando Norris conquista el Mundial de Fórmula 1 i evita el miracle de Verstappen
- Consulta popular Guanya el ‘sí’ a Gósol i el municipi passarà a formar part de la província de Barcelona
- Crisi sanitària Així operen els gossos que rastregen a la recerca de senglars morts per la pesta porcina
- Pesta porcina Experts catalans, espanyols i europeus rastrejaran la possible fuga de la pesta porcina des d’un laboratori
- La legislatura catalana Òscar Ordeig, el conseller amb més ‘aldarulls’ sobrevinguts al Govern

