Frescos i divertits

¡Visca el gelat! Això sí, que sigui original

  • Són moltes les gelateries barcelonines que van més enllà dels típics sabors. Aquí en tens tres que et sorprendran amb les seves propostes tan boges com refrescants, inimaginables i temptadores

¡Visca el gelat! Això sí, que sigui original
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Fa temps que el món dels gelats va passar del sota, cavall i rei de la maduixa, la llimona, la xocolata i la vainilla a elaboracions més treballades i originals. La temporada estival d’aquest any ha implicat unes quantes propostes d’allò més interessants que busquen límits sovint inimaginables. Aquí tens tres gelateries de Barcelona que et sorprendran amb les seves creacions.

Baboia

Baboia (Canvis Vells, 2) és un projecte de la francesa Laurence Mickalonis. A més dels clàssics, destaca sobre manera la gamma de sabors tan catalans com mel i mató, cava amb mandarines, ratafia, pet de monja, cabell d’àngel, torró d’Agramunt, crema catalana, coca de Sant Joan (aquest va ser el gelat del mes)... És sorprenent una oferta tan nostrada en un lloc tan turístic com el Born. Bé, a qualsevol lloc. Els encarrega a Jordi Roig, un especialista de Canet (La Gela).

L’Atelier Barcelona

La pastisseria L’Atelier Barcelona (Viladomat, 140 bis) estrena carta de gelats. «Tots els nostres gelats són pastissos», afirmen. El seu propòsit és convertir pastissos emblemàtics del receptari internacional en cremosos freds fabricats de manera artesanal però amb tecnologia italiana punta: tenen el Tatin (gelat de nata amb poma caramel·litzada i ‘crumble’), el Selva Negra (nada amb ‘griottes’ i encenalls de xocolata) i el Sacher (gelat de xocolata negra 70% cacau amb ‘pâte de fruit’ d’albercoc i ‘crumble’ de xocolata). També incorporen en terrines i cucurutxos d’una, dues i tres boles: d’avellana, ‘crumble’ i caramel; de crispetes (un ‘parfait’ de blat de moro torrat); de cúrcuma ‘latte’; vainilla; sorbet de mango-passió i pebre de Timut; de sorbet de llimona, api i menta, i de cervesa i ‘cassis’.

Bodevici

Bodevici (Torrijos, 21), que quan va obrir el 2011 es va convertir en la primera gelateria ecològica d’Espanya i, el 2020, en la primera ‘zero waste’ d’Europa (sense generar residus). Ara ofereix una gamma de gelats sense sucres afegits, endolcits només amb dàtils naturals, que no modifiquen el sabor dels gelats i els fa molt més saludables i nutritius, i menys calòrics. Aquests gelats necessiten una temperatura de servei menys freda perquè, al no tenir sucres afegits, la cremositat s’assoleix a uns -12ºC graus. Els sabors són: maduixes del Maresme ecològiques de l’Hort d’en Dídac; vainilla de Madagascar; xocolata negra, i xocolata amb llet fresca de proximitat. Tots elaborats amb ingredients ecològics i, quan és possible, de quilòmetre zero o de comerç just. A més, utilitza aigua filtrada d’osmosi.