Més fàcils, impossible

6 receptes d’ous remenats ideals per esmorzar i sopar

  • Propostes originals per variar el nostre repertori culinari amb un element bàsic en qualsevol rebost

6 receptes d’ous remenats ideals per esmorzar i sopar
3
Es llegeix en minuts

L’ou és un dels ingredients estrella de la cuina, un bàsic de qualsevol rebost, fàcil de preparar i ideal per a tota mena de receptes, aptes per a qualsevol moment del dia.

Les maneres de preparar-lo són innombrables: fregits, escaldats, revolts, a la planxa, en truita... Cada una té les seves peculiaritats i s’adapta més als gustos d’unes persones o d’altres.

En les següents línies et proposemtres receptes amb ou perfectes per esmorzar i tres suggeriments ideals per sopar que podràs preparar a casa sense dificultats i amb les quals faràs les delícies de tots els que visquin amb tu o dels teus convidats.

ESMORZARS

Torrades amb ou escumat

Els ous escumats són una saborosa manera de preparar aquest aliment i no porten gaire temps. Submergeix l’ou en aigua molt calenta, però sense que arribi a bullir. El moviment de les bombolles i la incorporació d’un raig de vinagre faran que la clara es coaguli i vagi agafant el punt adequat. El temps de preparació no passarà d’uns 3-4 minuts i, un cop llestos, es podran posar sobre una torrada i acompanyar-los amb pernil i formatge, o amb alvocat, salmó i tomàquets cherry i una gran quantitat de delicioses combinacions.

Ou dur amb fruites i llavors

Una combinació senzilla i saludable que, a més, ofereix l’avantatge que et permet preparar-lo la nit anterior i conservar-lo a la nevera per degustar-lo directament quan et llevis. L’ou dur casa perfectament amb fruites com les maduixes, les cireres, fruits del bosc o el plàtan, a més de cereals i llavors de gust suau, com les de xia.

Ous remenats (al teu gust)

Un clàssic que mai passa de moda. Súper senzill i emadament extrpersonalitzable, ja que combina amb qualsevol ingredient salat. Si vols un esmorzar més potent, pots optar per preparar-los amb bacó, xoriço, xistorra o cansalada viada, sense oblidar el clàssic pernil serrà o ibèric. Si, al contrari, prefereixes una opció més ‘light’, el braó de porc, el gall dindi i el pernil dolç poden ser els teus millors aliats.


SOPARS

Truita

Des de la bàsica truita a la francesa fins a l’elaborada truita espanyola (de patates), hi ha tota una gamma d’opcions vàlides per ocupar el centre de la teva taula en l’últim menjar del dia. Després ja podem entrar en els gustos de cadascú: més o menys quallada, amb o sense ceba... Als nens els encantarà amb salsitxes, amb xoriço o amb formatge. I si vols innovar, prova d’incorporar-hi ingredients al teu gust.

Ous al plat

Notícies relacionades

Una proposta una mica més sofisticada i original que et pot servir per a determinades ocasions. Pica pebrot i ceba (o alguna altra verdura al teu gust) en trossos molt petits i prepara el sofregit amb oli d’oliva, afegeix-hi una mica d’all i julivert i incorpora-hi un tomàquet prèviament ratllat. Pots afegir-hi orenga, pebre negre o algun altre condiment. Deixa que la barreja es vagi cuinant i remou-la de tant en tant. Obre alguns forats en el sofregit, un per cada ou que vulguis posar-hi, i afegeix-los bé perquè es vagin fregint, a foc no gaire fort. Al final, pots incorporar-hi una mica de pebre vermell. Et quedarà un plat variat, saborós i, amb poc esforç, prou maco de presentar.

Ous ferrats

I, de nou, acabem amb un clàssic universal, senzill i a gust de tots els paladars. Trenca l’ou, incorpora’l en una paella amb oli d’oliva molt calent, afegeix-hi un toc de sal i ja està. Permet tota mena d’acompanyaments: des dels tradicionals ous ferrats amb xoriço o amb bacó fins als ous amb patates i tomàquet fregit que faran les delícies dels més petits de la casa, passant per les opcions més originals, com els acompanyaments de xampinyons al curri o d’herbes provençals. I si els vols donar un toc més sa, pots fer-los a la planxa o experimentar amb la fregidora d’aire.