Nous, sobrassada i formatge emmental

El Forn del Passeig, de Barcelona, guanya el concurs del millor Pa de Sant Jordi

  • La peça de Miguel Guich, de l’establiment de Sant Andreu, ha sigut triada per un jurat que ha valorat una quarantena de peces

El Forn del Passeig, de Barcelona, guanya el concurs del millor Pa de Sant Jordi
1
Es llegeix en minuts

El Forn del Passeig del barri de San Andreu de Barcelona ha guanyat el concurs del millor Pa de Sant Jordi de Catalunya en una edició, la quarta, en què els participants han exhibit un gran nivell. En total, s’han presentat 40 forners professionals i 12 alumnes d’escoles de fleca de Catalunya (hi ha dues categories). El certamen ha tingut lloc a l’Estació del Nord de Barcelona i ha sigut organitzat per l’Obra Social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics, amb el recolzament de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Catalunya.

Els pans s’han exposat a tres taules gegants amb un número i sense cap altra referència perquè siguin anònims en vista dels components del jurat. Els jutges fan les seves valoracions provant els 40 pans, que han sigut elaborats amb la mateixa recepta, que inclou nous, sobrassada i formatge emmental. Les peces havien d’entrar pels ulls, tenir un pes determinat i jugar amb el gust (pel tipus de pastat i el tracte de la fermentació) i la textura.

Diego Arriola, guanyador a la categoria d’escoles de fleca

El guanyador a la categoria professional ha sigut Miquel Guich, d’El Forn del Passeig, seguit pels germans Sistarè, del Forn Sistarè (Reus), segons, i Andreu Bertran, de Forn Mistral (Barcelona), tercer.

Notícies relacionades

A la divisió d’escoles, ha guanyat Diego Arriola, de l’Escola de Forners de Barcelona, amb Genis i Xavier, de l’Institut Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils, en segon lloc, i Hicham el Bout, de l’Escola de forners de Barcelona, en tercer.

Més de 450 pans s’han entregat a Barcelona Actúa, El chiringuito de Dios i la Parròquia de Santa Ana, que els repartiran a famílies necessitades.