Producte tradicional

Aquestes són les millors botifarres d’ou artesanes de Catalunya

  • El concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn distingeix les peces de la carnisseria Alemany (Girona), Badia Xarcuters (Tremp) i Fàbregas Xarcuters (Barcelona)

Aquestes són les millors botifarres d’ou artesanes de Catalunya
1
Es llegeix en minuts

Els guanyadors del sisè Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana han sigut Xavier Alemany, de la carnisseria Alemany (Girona) per la seva botifarra d’ou tradicional; Jaume Badia, de Badia Xarcuters (Tremp), per la seva botifarra d’ou singular, i Valentí Fàbregas, de Fàbregas Xarcuters (Barcelona), que ha triomfat pel millor farcit de Carnaval.

Alemany va presentar una peça tradicional «fruit de la formació i millora constant de la recepta i que vol seguir l’essència de la tradició a partir de productes quilòmetre 0» mentre que Badia va fer una botifarra d’ou amb girella, un embotit a base de be i arròs, que vol «traslladar al paladar del consumidor la barreja de dos productes elaborats de forma tradicional i alhora, rendir un homenatge a aquest producte tradicional del Pallars [la girella]».

D’altra banda, Fàbregas ha fet un farcit de Carnaval «que malgrat no ser típic de la zona, vol traslladar l’essència del Pirineu a Barcelona a través del seu sabor pronunciat i intens».

Notícies relacionades

En aquesta edició, el concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el recolzament de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters s’han presentat 62 botifarres d’ou (35 han participat en la categoria Tradicional i 27 en la Singular).

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

El certamen vol «reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i millorar la qualitat d’uns dels productes tradicionals procedents del receptari popular», remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre.