Èxit assegurat
Així es fa la croqueta de pernil ibèric de Nino Redruello
L’amo dels restaurants Fismuler (a Barcelona i Madrid) i Las Tortillas de Gabino, La Ancha i Armando (a Madrid) explica els secrets per fer aquest mos
las-tortillas-de-gabino-23
Ingredients per a 4 persones
- 375 ml de llet freda
- 125 ml de nata líquida freda
- 50 g de mantega
- 65 g de farina
- 5 g de gelatina
- 1 grapat de sal
- 1/2 ceba petita
- 90 g de pernil ibèric
Elaboració
1. Posar la mantega en una paella al foc. Quan estigui clarificada, llançar la ceba picada finament i anar cuinant-la a poc a poc, en blanc i sense que agafi color.
2. Afegir la farina i ofegar durant 15 minuts per fer el ‘roux’. Afegir el pernil picadet i ofegar 2 o 3 minuts perquè deixi anar greix i li aporti sabor al ‘roux’.
3. Afegir tota la llet i la nata alhora i remoure durant 10 minuts fins que s’integrin bé tots els ingredients.
4. Hidratar la gelatina en aigua i assecar bé. Introduir-la a la beixamel, posar al punt de sal i continuar remenant 10 minuts més perquè s’integri.
Notícies relacionades5. Abocar tota la massa en un recipient i deixar refredar amb una mica de mantega per dalt perquè no faci capa.
6. Una vegada que sigui freda la massa, fer les boles amb les mans empastifades d’oli, passar-les per farina, ou i pa ratllat. Fregir-les en oli molt calent, només un cop ràpid perquè es dauri l’arrebossat, i després acabar d’escalfar al forn.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Desconeixement Cita ITV: compte al testimoni MIL del cotxe si es va matricular a partir del 2008
- Infal·lible El truc casolà per netejar les portes de fusta que ja està de moda
- Els interessos no ho són tot Aquesta és l’edat límit per demanar una hipoteca a Espanya: ¿Ho sabies?
- Alimentació Si veus això a les nous, llença-les immediatament