FET A CASA
Una recepta en 15 minuts: llauna de cloïsses fresques i picants
Plats fàcils i reeixits amb què triomfar i perdre poc temps

zentauroepp54153171 receta pau200717165817
QUÈ
Cloïsses
Aigua
Alls
Bitxo
Julivert
Farina
Oli d’oliva
COM
Per a les cloïsses: assegureu-vos que no tenen sorra. Un parell d’hores abans, purgueu-les amb aigua i sal. Diuen que l’aigua amb bombolles hi va bé. ¿Tenen gasos els mol·luscos? (podria ser el títol d’una novel·la postmoderna).
Per als alls, el bitxo i el julivert: trinxeu les liliàcies, les fulles verdes i una punteta de bitxo. Si voleu tossir a gust, poseu-hi un parell d’explosius.
En una cassola, sofregiu els alls i el bitxo amb l’oli. Quan estiguin daurats, torreu-hi la farina. Immediatament, una mica d’aigua (que podeu substituir per vi blanc).
És l’hora de ficar les cloïsses i el julivert. Apugeu el foc, tapeu-ho i, en un instant, s’hauran obert. No us despisteu en aquest pas: han de quedar sucoses. No falleu perquè serà com menjar pedretes.
Emplatat: amb un colador, separeu les cloïsses del brou i treieu-les de les closques. ¡No us cremeu! Ordeneu-les en una llauna buida i neta i banyeu-ho amb el suc. Si us agrada espès, deixeu-ho reduir. Poseu el bitxo com a senyal d’advertència.
PER QUÈ
Aquest plat és un joc, així que els enfadosos ja poden desfilar. ¡Fart dels predicadors!
La gràcia és haver guardat una llauna d’escopinyes o similar d’un vermut per donar-li un ús enredaire i servir les cloïsses fresques com si fossin enllaunades. Qui no vulgui reciclar pot comprar-les noves en un establiment especialitzat en parament. ¿Passa alguna cosa? ¿Potser la llauna no mereix ser entre els plats de la vaixella bona? Ni que mengéssim en porcellanes de Rosenthal. Reparteix culleretes: el brou picantet et farà volar.
Durant el confinament, Ferran Adrià va publicar un vídeo una mica embolicat sobre l’ús dels musclos en conserva i altres d’acabats de bullir.
Notícies relacionadesAllò anava de com donar una altra vida a l’escabetx de llauna: els habituals rondinaires es van burlar que una cosa tan simple tingués valor. El cert és que Adrià va fallar amb el missatge. El cunyadisme no va comprendre la gràcia ni el sentit.
Si us sembla un rotllo treure les carns de les valves o sereu esbroncats, passeu de la conserva, porteu la cassola amb les cloïsses a la taula i no doneu la llauna. A veure si el vostre cunyat, en una distracció, es menja el bitxo.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor
- BANCA El BBVA manté l'OPA sobre el Sabadell malgrat les condicions del Govern central
- Alerta per altes temperatures: Així pots protegir el teu gos
- Baròmetre municipal de juliol L'habitatge ja és el principal problema de Barcelona: la inseguretat encapçalava la llista des de 2018
- BANCA El Santander ofereix 2.700 milions al Sabadell per aconseguir TSB, segons Reuters
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»