fora tòpics
Colella: hi ha vida més enllà de la pasta
Aquest restaurant de l'Eixample fuig dels estereotips associats a la cuina italiana amb plats tradicionals del sud

colella
S’ha d’agrair a cuiners com Roberto Colella que surtin dels estereotips gastronòmics i ofereixin cuina genuïna dels respectius països sense caure en tòpics. En el cas que ens incumbeix, la pasta i la cuina italiana semblen una parella indissoluble. Però el xef, que també dirigeix els fogons del petit Meneghina (al Born), es nega a ser esclau d’aquest estil que ha colonitzat el planeta i a Colella (Pau Claris, 190) va una mica més enllà sense perdre l’autenticitat de les receptes, moltes de la seva Nàpols natal i del sud del país. Cuina de mercat, de temporada, tradicional però amb la tècnica necessària per tirar-los endavant.
Colella
Pau Claris, 190 Telèfon: 93.015.46.58 Preu mitjà (sense vi): 30 €
Això es tradueix en propostes com ara el cuscús ‘alla trapanese’, que ell serveix sense brou per un beneït error que va tenir a la cuina: bull la sèmola amb brou de peix, després la salta i l’aromatitza amb pell de cítrics, i la serveix acompanyada amb calamar, peix blanc, gambes i musclos, tot això a la planxa i preparat amb un suau allioli casolà. Un plat d’influències magribines que ha adaptat al seu restaurant, un local auster, lluminós i de sostres altíssims amb la cuina a la vista.
CARTA I MENÚ DE MIGDIA
Colella té bona mà, i es nota en les creacions de la carta –no gaire extensa, per cert– i en els suggeriments del dia. ¿Exemples? El tàrtar de vedella sense ou ni tàperes però amb rovellons i magrana; la coca feta amb farina de cigrons (massa típica de Palerm) i coberta de verdures, bolets i crema de formatge; la corbina a la planxa servida sobre un puré d’api i amb un decoratiu cruixent de farina de blat de moro, i els raviolis farcits de rovell d’ou i tòfona i servits sobre Parmentier de ‘parmigiano reggiano’ (meravellosa concessió a la pasta).
Notícies relacionadesEls migdies laborables ofereix un menú de migdia amb beguda i postres o cafè per 14 euros.
- La vídua d’Andic demana als fills de l’empresari més diners de l’herència
- Endarrerir el rellotge ¿Quin dia és el canvi d’hora a Espanya? L’horari d’hivern 2025 és a tocar
- Catalunya estrena una aplicació per a la gestió d’aqüífers
- Obituari Mor Enric Canals, exdirector i membre de l’equip que va fundar TV3
- Barcelonejant La fórmula de la Coca-Cola de Josep Cuní
- BARCELONA - GIRONA (2-1) Araujo, el nou davanter centre de Flick, desferma la bogeria a Montjuïc
- Barcelonejant La fórmula de la Coca-Cola de Josep Cuní
- Actualització del codi ètic Barcelona en Comú limita a 12 anys els mandats dels càrrecs electes però obre la porta a excepcions en ple debat de la successió de Colau
- Obituari Mor Enric Canals, exdirector i membre de l’equip que va fundar TV3
- Deriva autocràtica Susan Stokes, investigadora de la Universitat de Chicago: «Als EUA tenim un president que actua com un dictador»