PER MENJAR EN BANYADOR
El Tarantín et porta al Carib
El restaurant et transporta amb la seva cuina a Trinitat i Tobago, Cuba, Puerto Rico i Jamaica, entre altres països

tarantin
PER SI ALGÚ tem que allà no el serveixin 'a l’europea', el rètol del carrer ho deixa ben clar: 'El Tarantín, serious caribbean cuisine'. I, certament, els veneçolans Paola di Meo i Miguel Portillo, els dos joves propietaris del restaurant, fan una cuina seriosa-seriosa, encara que et preparin plats que podries disfrutar en una platja del Carib, sigui de Trinitat i Tobago, Veneçuela, Puerto Rico, Cuba, la República Dominicana, Jamaica, Martinica o Guadalupe. ¿Exòtic? Sí. ¿Saborós? També.
Un local petit i senzill, tan petit i senzill com qualsevol 'tarantín', que és el que a Veneçuela es coneix com a xiringuito urbà. Hi sona música caribenya, i és fàcil ambientar-s’hi mos a mos. Són sabors intensos, amb molta història, ja que les illes caribenyes han tingut influències africanes, americanes i europees.
MOLTES ESPÈCIES
I el resultat són plats amb moltes espècies, encara que utilitzades amb moderació (pebre de Jamaica, caiena, clau, nou moscada, canyella, anís estrellat). Plats en què la mà de tots dos es nota, especialment a les nits, ja que al migdia són més canònics.

Còctel de gambes del Tarantín.
Mentre no agafis un vol al Carib, o facis un creuer per aquelles terres, val més que visitis El Tarantín i tastis les mariquitas, que són xips de plàtan que pots sucar en un dip de mongetes negres; cruspeix-te unes esferes cruixents de iuca i pollastre jerk amb allioli de coriandre i gingebre; sorprèn-te amb els bacalaítos (una espècie de bunyols de bacallà) amb chutney de pinya; somriu amb el còctel de gambes (en realitat, ve a ser un ceviche de gambes) amb quètxup de tomàquet d’arbre (una fruita molt semblant al tomàquet), tabasco i mango verd, i disfruta del magret d’ànec amb verduretes en escabetx dins d’una fulla de plàtan.
Es nota que Portillo i Di Meo s’hi han escarrassat abans d’obrir, al gener. Han treballat per documentar-se sobre les receptes tradicionals caribenyes i per seleccionar les que més poden agradar al comensal barceloní. Sí, és cuina seriosa.
- Tecnologia «Guanyava 150 K a l’any, ara sobrevisc venent a eBay»: l’enginyer que va perdre la feina per la IA
- Mossos identifica el santvicenti desaparegut com el jove mort atropellat a Viladecavalls fa deu dies
- Baralla a cops de destral i pales a Lloret de Mar
- La factura de l’energia nuclear
- Canvis en l’ordenança de civisme Barcelona deixarà de multar les prostitutes i castigarà més els clients i publicitar sexe de pagament
- Avís de la Guàrdia Civil: a partir d’ara, no es pot deixar això a la guantera del cotxe
- Mossos identifica el santvicenti desaparegut com el jove mort atropellat a Viladecavalls fa deu dies
- LAMINE YAMAL, AITANA... La Pilota d'Or es concedirà el 22 de setembre
- Les claus de la inversió La nova llei de barris de Catalunya: ¿què és i quins municipis podran beneficiar-se'n?
- Canvis en l’ordenança de civisme Barcelona deixarà de multar les prostitutes i castigarà més els clients i publicitar sexe de pagament