PER MENJAR EN BANYADOR

El Tarantín et porta al Carib

El restaurant et transporta amb la seva cuina a Trinitat i Tobago, Cuba, Puerto Rico i Jamaica, entre altres països

tarantin

tarantin

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

PER SI ALGÚ tem que allà no el serveixin 'a l’europea', el rètol del carrer ho deixa ben clar: 'El Tarantín, serious caribbean cuisine'. I, certament, els veneçolans Paola di Meo i Miguel Portillo, els dos joves propietaris del restaurant, fan una cuina seriosa-seriosa, encara que et preparin plats que podries disfrutar en una platja del Carib, sigui de Trinitat i Tobago, Veneçuela, Puerto Rico, Cuba, la República Dominicana, Jamaica, Martinica o Guadalupe. ¿Exòtic? Sí. ¿Saborós? També.

Un local petit i senzill, tan petit i senzill com qualsevol 'tarantín', que és el que a Veneçuela es coneix com a xiringuito urbà. Hi sona música caribenya, i és fàcil ambientar-s’hi mos a mos. Són sabors intensos, amb molta història, ja que les illes caribenyes han tingut influències africanes, americanes i europees.

MOLTES ESPÈCIES

I el resultat són plats amb moltes espècies, encara que utilitzades amb moderació (pebre de Jamaica, caiena, clau, nou moscada, canyella, anís estrellat). Plats en què la mà de tots dos es nota, especialment a les nits, ja que al migdia són més canònics.

   

Còctel de gambes del Tarantín. MARCELA GÓMEZ

Notícies relacionades

Mentre no agafis un vol al Carib, o facis un creuer per aquelles terres, val més que visitis El Tarantín i tastis les mariquitas, que són xips de plàtan que pots sucar en un dip de mongetes negres; cruspeix-te unes esferes cruixents de iuca i pollastre jerk amb allioli de coriandre i gingebre; sorprèn-te amb els bacalaítos (una espècie de bunyols de bacallà) amb chutney de pinya; somriu amb el còctel de gambes (en realitat, ve a ser un ceviche de gambes) amb quètxup de tomàquet d’arbre (una fruita molt semblant al tomàquet), tabasco i mango verd, i disfruta del magret d’ànec amb verduretes en escabetx dins d’una fulla de plàtan.

Es nota que Portillo i Di Meo s’hi han escarrassat abans d’obrir, al gener. Han treballat per documentar-se sobre les receptes tradicionals caribenyes i per seleccionar les que més poden agradar al comensal barceloní. Sí, és cuina seriosa.