un plat rodó

Cinc pizzes curioses de Barcelona

Per a gustos, els sabors. I la imaginació dels xefs que s'han inventat aquestes originals receptes

jubany

jubany

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

De pizzes n'hi ha moltes, moltíssimes. I entre tanta varietat, costa destacar. Però alguns restaurants ho aconsegueixen amb propostes d'allò més originals. Com aquests.

LA SEDICI

El nom d'aquest local de la plaça del Sol, 9 es deu als 16 centímetres que fan aquestes pizzes, o més ben dit, pizzetes, considerant la seva mida. I també respon a la quantitat de propostes que tenen a la carta: 'sedici' (en català, 16). Rares aquí, són habituals a la regió dels Abruços, on es poden trobar les fleques.

A La Sedici, la massa és encara més bona que a itàlia, ja que porta farina multicereal, llevat mare i oli d'oliva de primera qualitat. I els ingredients que es posen a sobre són ecològics.

N'hi ha de veganes, dolces, de crema de tòfona... Per tastar allà o en format 'take away'.


MESSIÉ PIZZA SENSE GLUTEN

I els celíacs, ¿què? Doncs no hi ha cap problema. Hi ha Messié Pizza Sin Gluten (Siracusa, 15), l'únic restaurant d'aquesta mena a Barcelona. En comptes de farina de blat, la massa es fa amb una barreja de farines d'arròs, blat de moro i tapioca, amb un resultat més lleuger, més digestiu i més cruixent que la convencional.

Totes (gairebé 20 en té la carta, més les especials del dia) es fan al forn de llenya. Per beure, cervesa (sense gluten, evidentment); n'hi ha 25 tipus d'aptes per a celíacs.


PIAZZE D'ITALIA

Aquesta pizzeria del carrer de Casanova, 94, és una de les veteranes de Barcelona (es va inaugurar el 1992). Els llaminers hi tenen una visita obligada, ja que la carta compta amb dues pizzes amb Nutella: dolça i salada. La primera només porta la crema de xocolata i sucre glacé; la segona es presenta amanida amb oli d'oliva i sal, una versió italianíssima d'un mos molt nostrat.


PARKING PIZZA

Aquest "bar de pizzes", com els agrada autodenominar-se als propietaris per l'aire desenfadat del local i el servei, té a la carta creacions de massa fina i diàmetre considerable que sempre sorprenen per un ingredient o un altre, siguin tomàquets rostits o sàlvia.

Els fans del gust fumat s'agenollaran davant de la que porta speck (embotit curat de vedella) i formatge scamorza (una mena de mozzarella), totes dues amb un acusat gust fumat, a més de ruca, formatge parmesà, tomàquet sec i oli d'alfàbrega.

Ah, i t'agradaran tant les pizzes com els tamborets de cartró buits on guardar-hi jaquetes, bosses o el que sigui. És al carrer de Londres, 98.


Notícies relacionades

LA NONNA MARIA

Si vols tastar una pizza supergurmet, aquest és el teu lloc. Perquè cada mes, un superxef amic de Rie Yasui, propietària del local del carrer d'Anglí, 4, prepara una recepta molt personal. Les masses estan fermentant 24 hores, i per elaborar-les es fa servir oli d'oliva i aigua mineral. Carme Ruscalleda en va fer una i Artur Martínez (Capritx, una estrella Michelin), una altra. Ara és Nandu Jubany qui la firma: amb gamba vermella de costa i allioli de safrà. I ja que és època de calçots, apunta la de calçots amb romesco.