Punta de ganivet

Enigma Albert Adrià

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La nit abans de la seva ponència a San Sebastián Gastronomika vaig veure amb Albert Adrià el vídeo que presentaria sobre Heart, el restaurant d'Eivissa que li ha produït insomni aquest agost: «Parlaré de les coses que hem fet malament». L'Albert és un heterodox: fa anys vam tenir una conversa sobre el dolor, que vaig incloure en una entrada de La cocina de los valientes. «Massa vegades es parla dels èxits i no dels fracassos». La majoria dels xefs s'estimen més pujar als escenaris entre gominoles, deixar-se caure sobre toves textures de sucre.

Notícies relacionades

Aquest home que algun cop va tenir els cabells de Harpo Marx mai es fa el mut. Presentar la seva gestió al capdavant d'una de les atraccions de l'estiu com un mal d'ullal d'elefant és d'audaços; dissimular-ho, un acte de triler que no li escau. Ha començat les obres d'Enigma, que allotjarà el 41º. Aquest tipus va tancar 41º sense por: va autoliquidar l'estrella Michelin.

No explicaré què hi haurà a Enigma -segur que cocteleria i ardor tecnoemocional- perquè fins a l'obertura el cuiner pot modificar o afinar el concepte. El que avui és bo, demà serà millor. Perquè l'Albert segueix sent el més  gran dels enigmes.