Punta de ganivet
Enigma Albert Adrià
La nit abans de la seva ponència a San Sebastián Gastronomika vaig veure amb Albert Adrià el vídeo que presentaria sobre Heart, el restaurant d'Eivissa que li ha produït insomni aquest agost: «Parlaré de les coses que hem fet malament». L'Albert és un heterodox: fa anys vam tenir una conversa sobre el dolor, que vaig incloure en una entrada de La cocina de los valientes. «Massa vegades es parla dels èxits i no dels fracassos». La majoria dels xefs s'estimen més pujar als escenaris entre gominoles, deixar-se caure sobre toves textures de sucre.
Aquest home que algun cop va tenir els cabells de Harpo Marx mai es fa el mut. Presentar la seva gestió al capdavant d'una de les atraccions de l'estiu com un mal d'ullal d'elefant és d'audaços; dissimular-ho, un acte de triler que no li escau. Ha començat les obres d'Enigma, que allotjarà el 41º. Aquest tipus va tancar 41º sense por: va autoliquidar l'estrella Michelin.
No explicaré què hi haurà a Enigma -segur que cocteleria i ardor tecnoemocional- perquè fins a l'obertura el cuiner pot modificar o afinar el concepte. El que avui és bo, demà serà millor. Perquè l'Albert segueix sent el més gran dels enigmes.
- Jorge Ponce: "N’hi ha que han perdut més que ‘El hormiguero’ amb l’arribada de ‘La revuelta’
- Copa Amèrica-BCN ¿I ara què?
- Mà dura Meloni aprova per decret el trasllat d’immigrants a Albània
- Guardons de l’ATA Saiz: «Els autònoms podran compaginar l’activitat amb la pensió»
- Reacció El Govern qualifica el menyspreu de "gravíssim"
- Inici de la lliga dels EUA L’NBA del pare, el fill i Jordi Fernández
- Bàsquet El Barça perd Laprovittola per a tota la temporada
- Protagonistes al juny a Wembley El Reial Madrid i el Dortmund reediten l’última final com una pel·lícula d’espies
- El gran inici blaugrana a la lliga La ‘màquina’ golejadora de Flick
- Apunt Dissabte hi ha concert