Punta de ganivet
Enigma Albert Adrià
La nit abans de la seva ponència a San Sebastián Gastronomika vaig veure amb Albert Adrià el vídeo que presentaria sobre Heart, el restaurant d'Eivissa que li ha produït insomni aquest agost: «Parlaré de les coses que hem fet malament». L'Albert és un heterodox: fa anys vam tenir una conversa sobre el dolor, que vaig incloure en una entrada de La cocina de los valientes. «Massa vegades es parla dels èxits i no dels fracassos». La majoria dels xefs s'estimen més pujar als escenaris entre gominoles, deixar-se caure sobre toves textures de sucre.
Aquest home que algun cop va tenir els cabells de Harpo Marx mai es fa el mut. Presentar la seva gestió al capdavant d'una de les atraccions de l'estiu com un mal d'ullal d'elefant és d'audaços; dissimular-ho, un acte de triler que no li escau. Ha començat les obres d'Enigma, que allotjarà el 41º. Aquest tipus va tancar 41º sense por: va autoliquidar l'estrella Michelin.
No explicaré què hi haurà a Enigma -segur que cocteleria i ardor tecnoemocional- perquè fins a l'obertura el cuiner pot modificar o afinar el concepte. El que avui és bo, demà serà millor. Perquè l'Albert segueix sent el més gran dels enigmes.
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Previsió meteorològica El Nadal arribarà amb pluges, nevades i molt fred a Catalunya: aquestes són les previsions per a les pròximes setmanes
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- Apunt Camí de l’urinari
- L’Hospitalet Illa i Quirós firmen el soterrament de la Granvia
