MEDI AMBIENT

Don Simón, primera marca a treure envasos amb consciència mediambiental

El canvi a cartró natural suposarà un impacte visual als productes i una alta reducció de CO2

Tot l'envàs serà reciclable i s'espera que més del 80% del material sigui d'origen vegetal el 2019

foto1

foto1

1
Es llegeix en minuts

La consciència mediambiental ha arribat als envasos. La marca de sucs Don Simón va treure durant el mes de novembre passat nous recipients per als seus productes amb millores ecològiques. Així, el 100% del cartró serà reciclable, amb més del 60% d’origen vegetal. Aquest percentatge es preveu que superi el 80% durant 2019.

master-zumo-exprimido-don-simon-nuevo-envase-eco-ne1-15s-cast-baja / periodico

A més, el cartró conté un 53% menys de grams de CO2, una xifra veritablement notable segons un estudi ACV realitzat per l’Institut d’Investigació d’Energia i Medi Ambient (IFEU), Heidelberg; revisió crítica ITENE Espanya 2014.  Aquest canvi s’ajusta a la preocupació de la societat pel medi ambient i fa que el producte guanyi valor i es percebi amb més naturalitat.

Així, el canvi a cartró natural suposa una aposta forta, doncs, pel medi ambient i també per l’impacte visual que tindran els productes als lineals. Aquests nous envasos substitueixen la capa blanca sobre la qual s’imprimien els colors, imprimint-se ara directament sobre la superfície de cartró. 

La planta de Huelva exemplifica l’esforç de la marca pel medi ambient al llarg d’una dècada

La planta de fabricació de Huelva, pionera en el món en tecnologia i avenç, és el punt de partida de l’Objectiu 3 zeros, molt present en la marca. Aquests són:

Zero residus. Es transforma la pell de cada taronja en menjar per a animals, olis essencials i un perfum marca de la casa.

Zero emissions contaminants. Mitjançant la plantació d’arbres, que redueixen les emissions de CO2 de més d’un milió de cotxes durant un dia. 

Zero consum net d’aigua. El 100% de l’aigua utilitzada en el procés es reutilitza com a reg a la plantació de tarongers.

Notícies relacionades

No és l’única iniciativa de la marca en termes mediambientals. Don Simón també s’aboca a la protecció de l’avitarda, au en perill d’extinció a la qual es protegeix en el seu hàbitat. A més, compta amb una certificació que acredita l’ús de cartró FSC, extret de boscos de gestió forestal sostenible, en cada un dels seus envasos. 

Visita DonSimon.com.

Temes:

Ecologia