Rescissió de contracte

El Barça acomiada Cory Higgins com va fer amb Mirotic

El Barça acomiada Cory Higgins com va fer amb Mirotic
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dotze dies després d’anunciar la rescissió del contracte de Nikola Mirotic, el Barça ha utilitzat el mateix procediment, i un comunicat en termes idèntics, per anunciar que Cory Higgins seguirà el mateix camí que l’ala pivot montenegrí. «El FC Barcelona ha comunicat oficialment als representants legals de Cory Higgins la decisió de rescindir el contracte professional del jugador del primer equip de bàsquet que el vinculava amb el club fins al 30 del juny del 2024. Aquesta mesura se circumscriu en el compliment del pla de viabilitat econòmica fixat pel FC Barcelona», diu textualment la nota oficial del club.

Notícies relacionades

Els camins de Mirotic i Higgins, amb el segon contracte més alt de la plantilla, han anat en paral·lel. Tots dos van arribar al club en la temporada 2019-20, sota la presidència de Josep Maria Bartomeu, com el dos pilars sobre els quals es volia buscar el títol de l’Eurolliga, objectiu que no s’ha aconseguit. Higgins, fins i tot, va ser baixa en l’última ‘final four’ de Kaunas, després que fos operat al maig de problemes lumbars. Tampoc va participar en el ‘play-off’ de la Lliga Endesa en què el Barça es va proclamar campió després de superar a la final el Reial Madrid per 3-0.

Ara Higgins té 20 dies per presentar una demanda per la rescissió del seu contracte perquè els tribunals en fixin la indemnització, tret que hi hagi un acord entre les parts, cosa que sembla poc probable. L’escorta estatunidenc també podrà buscar un altre equip per a la temporada vinent, i l’Estrella Vermella de Belgrad apareix com un dels candidats, tot i que la recuperació de les lesions que han marcat la seva trajectòria al Barça poden condicionar el fitxatge pel conjunt serbi.