LEGALITZADES

Robatori d’una desena d’armes a la casa d’un assessor de Sant Adrià

Armas incautadas durante el operativo de Mossos desquadra

Armas incautadas durante el operativo de Mossos desquadra / Mossos d'esquadra

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen un robatori d’armes de foc el mes passat al domicili d’un assessor de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. El càrrec de confiança va denunciar la sostracció d’una desena d’armes entre curtes i llargues a la seva vivenda, segons fonts consultades per aquest diari.

La víctima del robatori és assessor polític d’Alcaldia i de suport a l’àrea de Ciutadania i Serveis a la Persona al municipi veí de Barcelona, on l’alcaldessa Filo Cañete governa amb majoria absoluta. El denunciant va figurar a la llista del PSC en les municipals del 2023, en les quals els socialistes es van imposar amb 11 regidors.

Fonts de la investigació van indicar que sospiten que qui una nit va accedir al pis de l’assessor coneixia l’existència de les armes i es va introduir a la vivenda amb la intenció de furtar-les. Les mateixes fonts també van afegir que totes les armes sostretes disposen de la pertinent llicència.

Fonts del govern municipal de Sant Adrià van refusar pronunciar-se sobre aquest cas al circumscriure’l a l’àmbit «personal» i de les «aficions» de l’assessor. I van recalcar que la tinença de l’armament estava «perfectament legalitzada».

Aldarulls amb trets

Notícies relacionades

El robatori es va produir el mes passat, pocs dies després d’un enfrontament entre dues famílies del barri de la Mina, els Lisardos i els Portuguesos. Es van registrar tres tirotejos a la via pública. Una noia va resultar ferida de bala.

Els aldarulls van enrarir la convivència als carrers del barri i van acabar amb un pacte entre famílies, que va comportar el desterrament dels implicats directes a la baralla. Pocs dies després, els Mossos van detenir dos membres dels Lisardos, expulsats del barri d’acord amb el pacte. L’assessor municipal víctima del robatori està emparentat amb aquesta família.

Temes:

Armas