Mobilitat col·lapsada

Una avaria talla l’L1 del metro i llargues cues a les dues rondes de Barcelona

La incidència al metro s’ha produït a Arc de Triomf i afecta el trànsit de combois en aquesta estació i a les de Catalunya, Urquinaona i Marina.

barcelona/metro.jpeg

barcelona/metro.jpeg

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Triplet d’incidències en la mobilitat de Barcelona aquest primer laborable després de la Mercè. Els desplaçaments en l’hora punta del matí s’han vist seriosament afectats per un tall de metro al centre de l’L1 al voltant de les 9.30 hores.

A més, tres accidents han causat llargues cues a la Ronda de Dalt i la Ronda Litoral. Han obligat a tancar temporalment alguns carrils, que ja han reobert, però la retenció s’ha allargat fins passades les 10 hores.

Tall de l’L1

Una avaria ha deixat interromput el servei en quatre estacions de la línia L1 del metro de Barcelona. La incidència s’ha produït a la parada d’Arc de Triomf i afecta el trànsit de combois en aquesta estació i a les de Catalunya, Urquinaona i Marina, segons informa TMB.

D’aquesta manera, el servei només funciona actualment entre Hospital de Bellvitge i Universitat i entre Glòries i Fondo. Tres informadors de TMB que es trobaven al vestíbul d’Universitat s’estaven contradient perquè no tenien clars quin dels dos combois de l’L1 girava la marxa per tornar a Hospital de Bellvitge. Ho ha acabat aclarint el conductor, que sortint de la seva cabina per dirigir-se a l’altre extrem del tren responia als passatgers que donava la volta.

Dins del tren, escenes de desconcert entre el passatge que anava cap a l’estació de Fondo: s’han quedat penjats a l’andana o bé no se n’han assabentat i han seguit la marxa dins un metro que retrocedia. Per sort, eren a quatre passos de les andanes de l’L2, que ha servit de bypass entre Universitat i Clot per als que desitjaven arribar al nord de la capital.

Notícies relacionades

Col·lapse a les rondes

Quant al trànsit, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat poc després de les 07.00 hores d’un vehicle accidentat a la Ronda Litoral a l’altura de Montjuïc que tallava un carril en sentit Besòs. En paral·lel, dos cotxes avariats en dos punts diferents de la Ronda de Dalt —Pedralbes i Horta– creaven llargues cues en sentit Llobregat al voltant de les 8.30 hores, segons ha informat el diari ‘TOT Barcelona’.

Temes:

Barcelona Metro