La Vuelta i la Copa Amèrica s’agermanen en un acte a Barcelona

EFE / Alejandro García

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Vuelta a Espanya 2023 i la Copa Amèrica de vela, els dos esdeveniments esportius més rellevants que se celebraran a Barcelona el 2023 i el 2024, han quedat agermanats aquest divendres en un acte organitzat per l’ajuntament de la capital catalana.

L’acte s’ha celebrat a la platja del Somorrostro, un lloc emblemàtic de la ciutat, i l’ha presidit l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, acompanyat del director general de la Vuelta 2023, Javier Guillén, i el director general de la Copa Amèrica 2024, Grant Dalton, juntament amb el regidor d’Esports, David Escudé. Una vegada finalitzat l’acte els responsables de cada esdeveniment esportiu s’han intercanviat samarretes commemoratives.

«La Vuelta s’ha volgut arrelar a la ciutat de Barcelona després de 61 anys d’absència. Barcelona ha volgut tenir-ho tot a punt i som en una platja on hi havia el barri del Somorrostro, on van viure 15.000 persones buscant una oportunitat a la ciutat», ha recordat Jaume Collboni en el seu discurs.

«Ara és un espai obert i símbol d’acollida de la ciutat i que acollirà demà la sortida de la Vuelta que deixa un llegat de transmissió dels valors esportius, però també serà una font d’ingressos per a la ciutat», ha afegit.

La Vuelta a Espanya és una de les proves ciclistes més importants del calendari internacional, i l’edició número 78 arrencarà aquest dissabte a Barcelona i acabarà el 17 de setembre a Madrid.

La primera i última vegada que va acollir la primera etapa va ser el 1962 i aquest dissabte, a partir de les 19.00 hores, es disputarà una contrarellotge per equips de 14,8 quilòmetres amb un recorregut urbà pel centre de la ciutat.

Diumenge, dia 27 d’agost, la ciutat acollirà l’arribada de la segona etapa entre Mataró i Barcelona, amb 181 quilòmetres de recorregut, amb final a la recta de l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

«La Vuelta l’entenc com una cosa capaç de connectar llocs, persones i avui, gràcies a Barcelona, ens connectem amb un gran esdeveniment esportiu mundial com la Copa Amèrica», ha destacat el responsable de la Vuelta, Javier Guillén.

«Això ens proporciona projecció d’internacionalització, sostenibilitat i triar escenaris com la via pública, en el nostre cas, el mar en el de la Copa. Això va més enllà de qualsevol tema merament esportiu, aquest acte avui fa més gran la Vuelta», ha concretat.

Barcelona va ser triada seu de la Copa Amèrica de vela pel Team New Zealand, defensor del títol, perquè organitzés la competició, que es disputarà del 22 d’agost al 20 d’octubre del 2024.

Notícies relacionades

En el seu discurs, Grant Dalton, director general de la Copa Amèrica, ha assenyalat que l’acte serveix per unir el ciclisme i la vela, una cosa que, segons ha apuntat, també s’ha reflectit en la navegació.

«Nova Zelanda té una gran afició per tres esports: el rugbi, la vela i el ciclisme. En el nostre AC75 de competició hi ha ciclistes a bord. Aquesta presentació en un dels llocs més extraordinaris del planeta reflecteix la transcendència d’aquests dos esdeveniments», ha afegit.