Conflicte laboral

Desconvocada la vaga de socorristes de Barcelona

Desconvocada la vaga de socorristes de Barcelona

Norma Vidal / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els socorristes de Barcelona han acordat en assemblea aquest dissabte a la nit acceptar l’acord a què han arribat els representants dels treballadors i l’empresa concessionària del servei de socorrisme després d’unes quantes hores de reunions i desconvocar la vaga indefinida que havien convocat per a aquest dissabte.

El col·lectiu reclamava millores laborals i un augment de la plantilla per garantir la qualitat del servei i, segons el sindicat CGT, l’empresa s’ha compromès a contractar més personal «de manera urgent» per cobrir torns i garantir descansos. També ha accedit a programar revisions mèdiques i dermatològiques, a entregar les nòmines en paper abans del dia 5 de cada mes als treballadors, a buscar un sistema de rotació que vetlli tant pel descans dels socorristes com per la vigilància a la platja, que no podrà recaure més de sis hores sobre un vigilant.

Les fonts sindicals esmentades també han explicat que dilluns es reuniran amb l’empresa i amb l’Ajuntament de Barcelona per redactar els acords socials a què han arribat i posar fi al conflicte laboral. A més, el consistori els ha proposat reunir-se quinzenalment per treballar el plec tècnic d’acords.

Altres compromisos de la concessionària passen per garantir les talles i el patronatge dels uniformes femenins, respondre les comunicacions dels treballadors i treballar un protocol per a casos excepcionals de dèficit de personal.

Reunió maratoniana

Notícies relacionades

El pacte s’ha produït després una maratoniana jornada de reunions, que ha durat vuit hores i mitja. La trobada no ha estat exempta de tensió, ja que s’ha hagut de parar poc després de l’inici pel desacord sobre l’aplicació dels serveis mínims, tot i que al voltant de les 11.30 s’ha pogut reprendre.

Els banyistes havien expressat aquest matí la seva preocupació per no poder comptar amb aquest servei. El col·lectiu, que havia instal·lat pancartes a la platja, protestava per la «desvaloració del servei» i la falta de recursos.