Barcelona Entre Tots

Les propostes dels lectors: multes i més sensibilització contra la brutícia a Barcelona

Penalitzar els que llencin escombraries i burilles al carrer i una taxa per netejar els excrements dels gossos, entre els suggeriments a la plataforma de participació d’EL PERIÓDICO

  • La neteja a Barcelona: preocupació rècord malgrat una inversió històrica

  • Els cinc grans desafiaments de Barcelona que marcaran la campanya electoral

Les propostes dels lectors: multes i més sensibilització contra la brutícia a Barcelona

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’estat de la neteja a Barcelona genera debat també a EL PERIÓDICO. A la plataforma de participació Barcelona Entre Tots, els lectors han aportat 13 propostes en els últims dies al repte de tenir a ratlla la brutícia al carrer. Per ara, i fins que la consulta oberta a la web es tanqui el 23 d’abril, la petició que obté més suports planteja incrementar la imposició de multes als que llencin les escombraries fora dels contenidors, papereres i punts habilitats i intensificar, alhora, les campanyes de sensibilització. També sobresurt la idea de crear una taxa municipal per costejar la despesa de la retirada d’excrements de gossos i conscienciar els fumadors perquè no tirin les burilles a terra.

«És important conscienciar la població sobre la importància de mantenir els carrers nets i fomentar hàbits responsables, com no llençar escombraries al carrer i dipositar-la als contenidors corresponents», postula el lector Hrvat. Remarca que «no és Colau la que ve i tira escombraries des del cotxe oficial».

«Es poden realitzar campanyes de sensibilització i educació ciutadana en mitjans de comunicació, xarxes socials i espais públics. I MULTAR, MULTAR I MULTAR», remarca, així, en majúscules. Remarca que imposar sancions és «imperatiu». Suggereix que «es pot involucrar la població en activitats de neteja i manteniment de la ciutat, com voluntariats» i «reforçar la inversió pública en neteja», entre altres idees.

Un impost «anual»

Notícies relacionades

El lector Suso1 advoca perquè l’ajuntament incorpori un nou gravamen. Seria una càrrega «anual», amb la qual «ajudar els costos de neteja extraordinaris que provoquen els gossos en els espais públics».

Martucha també és partidària d’«una forta campanya de conscienciació» per no embrutar l’espai públic. Creu que hauria d’anar dirigida en especial als fumadors. En aquest sentit, opina que ha faltat severitat per castigar els que llencen les burilles a la vorera. «Els fumadors ho consideren un dret adquirit per anys sense cap impediment ni sanció», critica.