Camí de les urnes

Així pots participar en Barcelona Entre Tots, l’espai de diàleg d’EL PERIÓDICO sobre els principals problemes de la ciutat

Els barcelonins i residents a l’àrea metropolitana podran plantejar solucions als cinc reptes municipals i comentar i votar les propostes d’altres usuaris

  • Els cinc grans desafiaments de Barcelona que marcaran la campanya electoral

  • ¿Què es juga cada partit en les eleccions municipals de Barcelona?

  • Les grans esperances del PSOE i del PP a Barcelona per al 28-M

Així pots participar en Barcelona Entre Tots, l’espai de diàleg d’EL PERIÓDICO sobre els principals problemes de la ciutat
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona s’encamina cap a unes eleccions que examinaran la gestió del govern municipal els últims quatre anys. Més enllà de la pugna partidista, EL PERIÓDICO vol impulsar un debat obert a la participació de tots els barcelonins sobre els principals desafiaments a què s’enfrontarà la ciutat el pròxim mandat, que són les cinc grans preocupacions que assenyalen els mateixos ciutadans als baròmetres municipals: seguretat, neteja, mobilitat, turisme i vivenda.

Per implicar tots els barcelonins en aquests debats, EL PERIÓDICO posa en marxa Barcelona Entre Tots, un espai de diàleg i participació ciutadana a tall de plataforma en què els ciutadans i ciutadanes podran aportar idees i plantejar solucions per a cada un dels cinc desafiaments. El primer dels reptes, la convocatòria del qual és activa des d’aquest mateix diumenge, és el de la mobilitat. Clica aquí per participar-hi.

T’expliquem en cincs passos senzills com pots participar en aquesta iniciativa.

¿Què és Barcelona Entre Tots?

Barcelona Entre Tots és una plataforma en què es plantejaran els cinc grans desafiaments de la ciutat (mobilitat urbana, economia/turisme, accés a la vivenda, neteja i seguretat), assenyalats pels mateixos barcelonins als baròmetres municipals. Cada dues setmanes s’obrirà una convocatòria per aportar idees per solucionar cada un d’aquests cinc reptes, i els usuaris podran escriure una proposta, comentar o votar propostes d’altres usuaris. Al passar les dues setmanes es tancarà la possibilitat de participar-hi, però les propostes es podran continuar consultant. En total seran 10 setmanes en què s’aniran plantejant els cinc temes comentats com a reptes.

¿Com s’hi pot participar?

Hi ha dues maneres de participar-hi. La primera és crear un usuari directament a la plataforma Barcelona Entre Tots, que només servirà per a aquest projecte. La segona opció és utilitzar l’usuari de l’edició digital d’EL PERIÓDICO, afegint-hi algunes dades concretes que no són al perfil del diari (com el codi postal, el sexe o l’edat), per fer les posteriors anàlisis estadístiques. Aquestes dades s’utilitzaran únicament per al treball d’anàlisi de Barcelona Entre Tots.

¿Qui hi pot participar?

Hi podran participar tots els usuaris registrats que tinguin un codi postal de qualsevol de les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. D’aquesta manera, EL PERIÓDICO obre la participació no només als barcelonins, sinó també a molts ciutadans que, tot i que no voten en les eleccions de Barcelona, es veuen afectats diàriament per les principals problemàtiques de la ciutat.

¿Què es farà amb les propostes?

EL PERIÓDICO recopilarà les propostes més interessants sobre cada un dels reptes i les sotmetrà a l’anàlisi d’especialistes en cada matèria i dels principals candidats a l’alcaldia de Barcelona. A més, al terme de cada convocatòria, el diari publicarà una anàlisi estadística del perfil dels participants en el projecte i les seves propostes, feta per Hataclaps, consultoria especialitzada en anàlisi i estudi del comportament del consumidor que transforma dades en informació.

¿Com funcionaran els sortejos?

Una vegada finalitzat el termini de participació en cada un dels reptes, s’escollirà un guanyador de manera aleatòria entre tots els usuaris que hi participin. El premi serà una subscripció P+ digital anual a EL PERIÓDICO. S’elegirà un guanyador per cada un dels cinc desafiaments. El diari contactarà amb els afortunats a través del correu electrònic per informar-los del premi. En el cas que algun dels guanyadors ja sigui subscriptor d’EL PERIÓDICO, la seva subscripció s’ampliarà durant un any més sense cap càrrec.