Carta dels comerciants

Els paradistes de l’Estrella reclamen a Colau una reunió sobre el destí del mercat

L’alcaldessa va parar el trasllat temporal de la instal·lació als Jardins del Baix Guinardó i el desenllaç continua pendent

Els paradistes de l’Estrella reclamen a Colau una reunió sobre el destí del mercat

Ayuntamiento de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Els paradistes del mercat de l’Estrella estan començant a desesperar-se. El recinte ha de ser remodelat i l’Ajuntament de Barcelona va decidir temps enrere que la carpa provisional que acollirà les parades mentre tenen lloc les obres seria instal·lada als Jardins del Baix Guinardó. Arran del rebuig d’alguns veïns a aquesta opció, l’alcaldessa, Ada Colau, va agafar les regnes de l’assumpte i va anunciar que revocava aquesta decisió i que ben aviat s’anunciaria un nou destí per a la carpa.

Però aquest ben aviat s’ha fet llarg, han passat gairebé tres mesos i no hi ha nou emplaçament. Davant la incertesa, els paradistes han demanat aquest dimecres una reunió amb Colau per parlar del tema.

La missiva

«Ens posem en contacte amb vostè per demanar-li que ens concedeixi una audiència», diu la missiva enviada per l’Associació de Venedors del Mercat l’Estrella. «Fa més de tres mesos que esperem una solució al trasllat. És un tema que com a petits comerciants ens està creant molta angoixa. Són moltes les vegades que no han complert el termini indicat per vostès mateixos per donar una resposta», prossegueix el text.

Per això, indiquen els comerciants, se sol·licita la reunió, perquè Colau els aclareixi la situació. «Són els nostres negocis, el futur de les nostres famílies i dels nostres treballadors. Creiem que mereixem, per fi, una mica de sinceritat. No és just que fins ara només s’hagi tingut en compte l’opinió d’un petit grup de veïns», indica la carta amb relació als detractors del trasllat als jardins.

Dos anys sense invertir

Notícies relacionades

Els paradistes recorden a Colau que fa dos anys que no inverteixen en les parades perquè equivalia a «llençar els diners», cosa que, juntament amb la falta d’inversió del mateix consistori, denuncien, ha portat que «la imatge del mercat i les seves parades sigui cada vegada pitjor».

«Ens sentim abandonats pel nostre ajuntament. Esperem rebre resposta aviat i que aquesta es doni d’una vegada amb sinceritat i empatia amb nosaltres», conclou la missiva.