Època romana

Les obres de la Via Laietana de Barcelona treuen a la llum una tomba amb un esquelet del segle V

Les obres de la Via Laietana de Barcelona treuen a la llum una tomba amb un esquelet del segle V

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les obres per reformar la Via Laietana de Barcelona han comportat afectacions al trànsit i innombrables queixes de comerciants, veïns i ciclistes. El que pocs esperaven era que traurien a la llum una tomba romana, del segle V dC, amb un esquelet a l’interior.

Els arqueòlegs n’han extret les restes, situades a l’altura de la plaça d’Antoni Maura. En els treballs, supervisats per l’arqueòloga Júlia Benet, han trobat les restes d’un home d’edat adulta, que estan en bon estat de conservació.

Una de les particularitats que presenta aquest enterrament és que, a prop de la boca, ha aparegut un fragment de moneda, una tradició de les civilitzacions grega i romana.

Notícies relacionades

Una vegada completada l’extracció del cos, aquest serà traslladat al laboratori, on s’analitzarà en profunditat per determinar una possible causa de la mort.

Aquest enterrament es va produir, com era habitual en l’època, fora de les muralles de l’antiga Barcino i, de fet, fa uns anys ja es va trobar una necròpolis a les obres de construcció del nou Mercat de Santa Caterina.