Municipals a la vista

El PP assegura que l’Ajuntament de Barcelona ha creat «una policia lingüística»

El candidat Daniel Sirera adverteix que s’han incrementat les inspeccions als comerços per utilitzar l’espanyol

El PP assegura que l’Ajuntament de Barcelona ha creat «una policia lingüística»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, considera que a l’Ajuntament de Barcelona l’alcaldessa Ada Colau, i el seu soci de govern, Jaume Collboni, «han creat una policia lingüística per perseguir l’ús del castellà».

Segons indica Sirera en un comunicat, una de les mesures del pla municipal per «vincular la identitat barcelonina al català» passa per «incrementar la inspecció als comerços». Considera, en aquest sentit, que «els comerciants de Barcelona, que han patit la pandèmia i pateixen la inflació, necessiten ajudes i llibertat, no un govern que els persegueixi i els castigui per utilitzar l’espanyol».

«Volen una ciutat tancada»

Notícies relacionades

El candidat del PP a l’alcaldia barcelonina defensa que la capital catalana «és una ciutat oberta i plural, però lamentablement –adverteix–, tant Colau (Barcelona en Comú), com Collboni (PSC), com el separatisme, la volen tancada i homogènia».

Segons Daniel Sirera, «Barcelona no pot tenir un ajuntament que es preocupi més de perseguir rètols en espanyol que de perseguir okupes», i ha destacat que el seu partit defensa «el bilingüisme natural dels barcelonins». La designació de Sirera com a candidat a les municipals a Barcelona s’ha conegut aquesta setmana, en uns comicis que es preveuen molt oberts, tal com vaticinen les enquestes.